Persberichten


Nieuwe em4-reeks Crouzet Automation verrijkt nano-PLC-aanbod bij RS Components

Flexibele aansluitmogelijkheden en totaalgemak van nieuwe nano-PLC-familie nu nog toegankelijker dankzij het startpakket bij RS

Haarlem, 23 Oktober 2014:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft zijn portfolio van invloedrijke nieuwe platforms voor automatisering en controle opnieuw uitgebreid, dit keer met de compacte en veelzijdige em4-reeks van Crouzet Automation met alles-in-één-nano-PLC's.

De em4-reeks is wereldwijd te bestellen bij RS Components en biedt machinefabrikanten en systeemintegratoren drie keuzemogelijkheden om waarde toe te voegen aan hun toepassingen en om snel en efficiënt verbinding te maken met het Internet of Things (IoT). Tegelijkertijd zorgt de reeks voor minder technische complexiteit, minder ontwikkelingstijd en lagere kosten.

Het flagshipmodel, de em4 remote, biedt ondersteuning voor beveiligde communicatieprotocollen van machine naar machine via een mobiele verbinding. Zo kan een toepassing, een machine of een reeks machines op afstand worden bediend, beheerd en onderhouden. De em4 remote heeft een eigen SIM-kaart voor 2G of 3G en is ideaal voor toepassingen waarbij gegevens overal en altijd beschikbaar moeten zijn op een smartphone of pc. Er zal ook een ethernetversie van de em4 remote worden uitgebracht voor toepassingen met bekabelde internettoegang.

Een andere optie is de em4 alert, verkrijgbaar in een 2G- en een 3G-versie. Hiermee kunnen ontwikkelaars de kracht van nano-PLC inbouwen in projecten waar rechtstreekse meldingen en logs via sms of e-mail nodig zijn. De em4 alert kan worden gebruikt in combinatie met een zelfgekozen SIM-kaart, van het type dat door alle aanbieders wordt geleverd. 

De nano-PLC reeks is compleet met de em4 local, met vier zeer nauwkeurige sensoringangen van 4-20 mA en een optie voor een ingebouwde ethernet-modbus-TCP/IP-poort voor LAN-netwerken.

De em4-reeks combineert het gebruiksgemak van een logische module met de kracht van een PLC. Zo kunnen gebruikers snel toepassingen integreren die extra functionaliteiten toevoegen aan apparatuur voor waterzuivering, toegangscontrole, kleine industriële machines en vele andere taken en diensten. em4 is een platform dat toegang biedt tot een gebruiksklare infrastructuur, zonder dat er andere (draadloze) modules moeten worden geïntegreerd. Bovendien is er via de em4-labomgeving een kant-en-klaar ecosysteem beschikbaar van online-tools en -diensten. em4 lab bestaat uit diverse onderdelen: em4 soft voor intuïtief programmeren, em4 web en em4 app voor on-demand-toegang tot toepassingen of machines, en de em4-partnercommunity voor aanvullende toepassingen en diensten. 

Bij RS Components zijn startpakketten voor de em4 local en de em4 alert op voorraad; deze zijn tijdelijk verkrijgbaar voor een verlaagde introductieprijs. De pakketten bevatten alles wat nodig is om een toepassing te integreren met het gekozen nano-PLC-platform, waaronder de em4-module, een USB-interface, een USB-programmeerkabel en de em4 soft-programmeertool. Het em4 alert-pakket bevat ook nog een radio-antenne. em4 soft is een uniforme, intuïtieve en grafische omgeving die programmeren stroomlijnt in één tool, met onder meer toepassingsspecifieke functionele blokken en functies voor bediening op afstand.

Ga naar RS Online voor meer informatie over de em4-reeks van Crouzet Automation en voor de speciaal geprijsde startpakketten.

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.