Persberichten


RS Components lanceert IoT Design Centre met informatie en tools over het Internet of Things (IoT)

Via DesignSpark worden tools, blogs en de nieuwste toepassingen beschikbaar voor een volledig geïntegreerde infrastructuur van apparaten

Haarlem, 8 Oktober 2014:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), de wereldwijd toonaangevende distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, heeft via de online-community DesignSpark een themakanaal opgezet voor het Internet of Things (IoT). Hier zijn hulpmiddelen en tools voor software-design beschikbaar voor rapid prototyping en productontwikkeling. De IoT-pagina is te vinden via de Design Centres en bevat de nieuwste blogs en een reeks artikelen van partners, leden van de DesignSpark-community en toonaangevende experts in de branche. Zij vormen samen een kennisbank die ontwikkelaars in staat stelt om nog betere IoT-toepassingen te ontwerpen.

In het nieuwe Design Centre leidt Alexandra Deschamps-Sonsino de bezoeker in over de wereld van het IoT. Zij werkt voor Designswarm, de nummer twee in de top 100 van IoT-voorlopers van Onanalytica. Andere artikelen in het Design Centre richten zich op een gedetailleerde analyse van het IoT, met een terugblik op het begin, een vooruitblik naar de toekomst en de vraag waarom we het nodig hebben. Ook wordt ingegaan op de koppelingen tussen “Things”, hardware en toepassingen, op de netwerkinfrastructuur en op de databeveiliging. 

“Er wordt voorspeld dat er in 2020 maar liefst 26 miljard apparaten zijn aangesloten op het internet, allemaal met een eigen uniek ID”, aldus Pete Wood, Community Manager voor DesignSpark bij RS Components. “Samen vormen deze apparaten het Internet of Things (IoT), waarmee we apparaten op afstand kunnen aansturen en monitoren via het internet. Als community die voorop loopt met nieuwe informatie over de nieuwste trends in de branche wil DesignSpark met het IoT Design Centre de discussie opstarten over 'best practices' en aanbevelingen doen over producten die geschikt zijn voor IoT-systemen.”

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.