Siemens LOGO!

De compacte controller met een Cloud-interface

Siemens LOGO!

Nu nog veelzijdiger - LOGO! 8.3 verlegt grenzen

Niet alles in het leven is altijd logisch. Niet in uw privéleven, niet in uw werk, niet in de technische taak waar u misschien mee zwoegt. Maar sommige dingen kunnen wel LOGO! zijn. Thuis, als u op zoek bent naar nieuwe mogelijkheden voor comfort en energie-efficiëntie rond uw huis. Op het werk, als je technisch georiënteerd bent, een fabrieksingenieur of planner. LOGO! biedt u veel mogelijkheden op logische wijze, vooral voor kleine automatiseringstaken. De nieuwe LOGO! 8.3 biedt nog meer. Dit betekent dat u uw toepassing gerust volledig kunt inrichten gebaseerd op technische feiten en in de cloud kunt brengen. Krijg eenvoudig inzicht in de enorme golf aan datacommunicatie in uw bedrijf, ga aan de slag met LOGO! 8.3.

Hoogtepunten van LOGO! 8.3 in één oogopslag

  • Het opzetten van een cloudverbinding is eenvoudig met behulp van de LOGO! Soft Comfort "wizard"
  • Creëren van webpagina's zonder HTML-kennis met deLOGO! Web Editor
  • Beveiliging door TLS-codering van de AWS-cloud naar LOGO!
  • Onbeperkte data-opslag en analyse-opties in de cloud
  • Geïntegreerde cloud communicatie in elke LOGO! 8.3 basismodule
  • Compatibel met huidige uitbreidingsmodules

LOGO! gaat naar de cloud

Met LOGO! is automatiseren heel eenvoudig. Ontdek geheel nieuwe mogelijkheden met de nieuwe cloudverbinding van de controller, zoals geïntegreerde IO's, drag-and-drop programmering, etherrnet en Modbus TCP/IP en geïntegreerde webserver.

Praktijkvoorbeelden van LOGO!

Bekijk hieronder hoe de LOGO! op verschillende manieren wordt gebruikt in de industrie.

Gedistribueerde pompen

Voorspellend onderhoud voor gedistribueerde pompen

Als u informatie wilt verzamelen, zoals bedrijfsuren, sensorgegevens, vulniveaus van gedistribueerde en niet-netwerkgebonden pompen, dan kunt u van station naar station lopen. Of u kunt gebruik maken van LOGO!'s cloud interface en de mogelijkheid om pomp controle variabelen naar de cloud te sturen.

Via de cloud gaat het veel gemakkelijker en sneller: gegevens overzichtelijk weergeven in een dashboard en pompen centraal aansturen. Zo is voorspellende onderhoudsplanning ook mogelijk, met vraaggericht in plaats van cyclisch gebruik van pompen.

Schakel de stroom naar de bouwplaats veilig uit

Op bouwplaatsen wordt vaak veel stroom verbruikt - en vaak ondanks het feit dat er niemand meer aan het werk is. Met LOGO! Web Editor (LWE) en de cloudverbinding kunt u configureerbare dashboards maken, het stroomverbruik controleren en meerdere locaties met elkaar vergelijken. Bovendien kunnen de stroomverdelers op de bouwplaats veilig worden uitgeschakeld of kunnen afzonderlijke takken worden losgekoppeld wanneer er wordt gewerkt.

Schakel de stroom naar de bouwplaats veilig uit
Filtratiesystemen

Een schone zaak: vervang het filter op tijd

Filtersystemen raken na verloop van tijd verstopt met vuil, zodat hun filter moet worden vervangen. In plaats van ze periodiek te vervangen, kan de vervuilingsgrens worden bepaald. Gegevens zoals het toerental, de frequentie en de stroom van de motor, de bedrijfsuren van de machine en de actuele status van het filter kunnen via LOGO! naar de cloud worden overgebracht. Via LOGO! Web Editor (LWE) geeft de systeemfabrikant de klant een seintje wanneer het filter moet worden vervangen.

Wanneer kippen via de cloud contact opnemen met de boer

Het bewaken en besturen van mobiele kippenhokken met LOGO! wordt nog eenvoudiger en efficiënter met cloudverbinding. Functies zoals verlichting, openen / sluiten van de kleppen, videobewaking van de nesten en voeren kunnen via een website worden geautomatiseerd en aangepast.

Als zich bepaalde omstandigheden en storingen voordoen, wordt de boer via de cloud gewaarschuwd. Historische gegevens kunnen in de cloud worden opgeslagen en gevisualiseerd. LOGO! en de cloud stellen de boer in staat zijn bedrijf uit te breiden met meer kippenhokken.

Mobiel kippenhok

Sluit een LOGO! aan

Hoe sluit ik LOGO! correct aan? In deze video worden de verschillende aansluitpunten van een LOGO! 8 Base Module 12/24RCE uitgelegd.