RS Components voegt functies toe in, en verbetert de gebruikersinterface van de gratis tool DesignSpark PCB versie 9

Omvat nu een rapport met losse verbindingen, nettoselectie binnen gietgebied

Brussel, België, 1 April 2020:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), een wereldwijde meerkanaals distributeur van industriële en elektronische producten en oplossingen, heeft op 9 december 2019 de nieuwste versie geïntroduceerd van zijn bekroonde gratis CAD-software voor elektronica, DesignSpark PCB. De nieuwe functies in DesignSpark PCB versie 9 omvatten detectie van losse verbindingen in schema’s, nettoselectie binnen kopergietgebieden, en verbeteringen aan Excellon NC-boorbestanden.

De DesignSpark PCB-software is een set gratis tools voor snelle PCB-prototyping, waarin een onbeperkt aantal schema's zonder groottebeperking kan worden gemaakt, met een onbeperkt aantal lagen, knooppunten, paden en aansluitingen. Deze tools omvatten een integratie met de onderdelenbibliotheken van RS en fabrikanten, een bibliotheek-editor voor het maken van aangepaste bibliotheken, en een integratie met gratis te gebruiken CAD-systemen voor mechanica en elektra van DesignSpark. PCB-schema's en bestanden die zijn gemaakt in DesignSpark PCB kunnen ook door gebruikers worden geïmporteerd in de krachtigere tool DesignSpark PCB Pro, als er complexere ontwerpregels en kenmerken vereist zijn.

Een van de nieuwe functies van Design PCB versie 9 is dat bij het schemaontwerp nu een rapport van losse verbindingen wordt gegenereerd, waarin elke componentpin staat waarvoor een net is gegenereerd maar niet voltooid of toegewezen. Daarnaast kunnen ontwerpers nu netten selecteren die zich binnen een specifiek kopergietgebied bevinden, in plaats van te moeten kiezen uit alle netten in het ontwerp, zoals voorheen. 

Andere verbeteringen zijn onder meer:

  • Symbolen die zijn gewijzigd en opgeslagen in de component-editor worden nu automatisch bijgewerkt in previewvensters.  
  • Dialoogvensters zoals Component toevoegen in het bibliotheekbeheer kunnen worden vergroot, zodat de namen van componenten volledig kunnen worden gelezen. 
  • In tekst toevoegen is selectie van tekststijl en uitlijning mogelijk.
  • Gebruikers kunnen de modus Cross Probe verlaten zodra een selectie is gemaakt.  
  • Knoppen voor het eenvoudiger selecteren of deselecteren van alle of afzonderlijke lagen in het dialoogvenster Plotten. 
  • Nieuwe bibliotheekwizards bieden opties voor het maken en opslaan van een nieuw bibliotheekitem. 
  • Met een nieuwe Goto-balk kunt u zoeken op componentnaam.

Maurice Banting, Head of Design Software and Tools, verklaarde: “DesignSpark PCB is ons vlaggenschip voor ontwerpers van elektronica met krappe budgetten, die een breder scala aan PCB-ontwerpopties willen verkennen. In combinatie met DesignSpark PCB Pro en ons uitgebreide assortiment modelbibliotheken en voetafdrukken hebben klanten toegang tot een reeks hulpmiddelen die erop gericht zijn om hen te helpen de time-to-market van hun ontwerpen te verkorten. Wij streven ernaar de functionaliteit te verbeteren en op basis van feedback van onze gebruikersgemeenschap te zorgen dat kostenbarrières voor innovatie blijven dalen voor technici over de hele wereld.”

Nieuwe en bestaande gebruikers van DesignSpark PCB kunnen gratis versie 9 downloaden via www.designspark.com/pcb, voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik. Ondersteuning is beschikbaar via videotutorials, bibliotheken en een online DesignSpark-community met meer dan 850.000 leden.

Over RS Components

RS Components is een handelsmerk van Electrocomponents plc. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende leveranciers, en bieden een breed scala aan diensten met toegevoegde waarde aan meer dan een miljoen klanten. Met activiteiten in 32 landen verzenden wij meer dan 50.000 pakketten per dag.

Wij ondersteunen klanten gedurende de gehele levenscyclus van het product, of het nu gaat om innovatie en technische ondersteuning in de ontwerpfase, het verbeteren van de time-to-market en de productiviteit in de bouwfase. Ook helpen wij bij het verlagen van de inkoopkosten en het optimaliseren van de voorraad in de onderhoudsfase. Wij bieden onze klanten op maat gemaakte product- en serviceproducten en -diensten die essentieel zijn voor het succesvol functioneren van hun bedrijf en helpen hen tijd en geld te besparen.

Electrocomponents staat genoteerd aan de London Stock Exchange en rapporteerde in het laatste boekjaar eindigend op 31 maart 2019 een omzet van £ 1,88 miljard. Electrocomponents heeft zeven operationele merken: RS Components, Allied Electronics & Automation, RS PRO, OKdo, DesignSpark, IESA en Monition.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website https://benl.rs-online.com/web/.


Perscontact:     

Frank Behrens 
RS Components GmbH
Hessenring 13 b
64546 Mörfelden-Walldorf 
Duitsland

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com