RS Components introduceert een nieuwe reeks RS PRO-schuurproducten voor metaalbewerkingsmachines

Hoogwaardige snij-, slijp- en schuuraccessoires leveren hoge prestaties en zorgen voor een lange levensduur

Brussel, België, 25 Maart 2020:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), een wereldwijde meerkanaals distributeur van industriële en elektronische producten en oplossingen, heeft vandaag een uitgebreide nieuwe reeks RS PRO-schuurproducten voor metaalbewerking geïntroduceerd, waaronder snij- en slijpschijven en een breed assortiment schuur- en afwerkingsproducten.

 

Het RS PRO-assortiment schuurproducten omvat: gelijmde schuurproducten zoals snijschijven, waaronder extra dunne typen, slijpschijven en lamellenschijven; gecoate schuurproducten, waaronder vezelschijven, schuurrollen en -bladen, handpads, waterbestendig schuurpapier, klittenbandschuurschijven, en lamellenwielen, allemaal voor schuurtoepassingen, en een uitgebreid assortiment draadborstels, waaronder spindelgedragen bolle en platte slijpschijven, en polyschuurwielen.

 

Een belangrijk onderdeel van de portfolio is het assortiment gelijmde snijschijven, die beschikbaar zijn voor metaalsnijtoepassingen in een groot aantal maten. Er zijn ook extra dunne, trillingsarme schijven ontwikkeld, voor het nauwkeurig snijden van plaatstaal. Bovendien bevatten deze geen ijzer, zwavel of chloor, waardoor ze geschikt zijn voor het snijden van roestvast staal. Voor alle snij- en slijpschijven wordt gebruikgemaakt van hoogwaardige grondstoffen, voor een langere levensduur en betere prestaties. De productie vindt plaats volgens de Europese OSA-veiligheidsnormen. De portfolio omvat ook een reeks lamellenschijven op basis van zirkonium, ontworpen voor algemene toepassingen voor verwijderen, afwerken en polijsten. Deze schijven zijn verstevigd met een laag lichtgewicht glasvezel om trillingen op te vangen, waardoor ze sterk en zeer duurzaam zijn.

 

Het assortiment staalborstels omvat: spindelgedragen types, geleverd met in messing gedompeld staal of roestvaststalen draad met een hoge weerstand; bolle borstels die geschikt zijn voor gebruik met haakse slijpers en andere machines; gefelste staaldraadborstels geschikt voor werkbanken; en spindelgedragen polyschuurwielen, die een unieke constructie en een synthetische harscoating hebben, voor het verwijderen van roest, verf, thermisch blauwsel en andere verontreinigende stoffen.

 

De RS PRO-reeks spindelgedragen lamellenwielen is leverbaar in een breed scala aan maten en kwaliteiten, voor het afbramen en reinigen van uiteenlopende materialen, waaronder roestvast staal, standaard/gelegeerd staal, aluminium, en non-ferrometalen.

Over RS Components

RS Components is een handelsmerk van Electrocomponents plc. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende leveranciers, en bieden een breed scala aan diensten met toegevoegde waarde aan meer dan een miljoen klanten. Met activiteiten in 32 landen verzenden wij meer dan 50.000 pakketten per dag.

Wij ondersteunen klanten gedurende de gehele levenscyclus van het product, of het nu gaat om innovatie en technische ondersteuning in de ontwerpfase, het verbeteren van de time-to-market en de productiviteit in de bouwfase. Ook helpen wij bij het verlagen van de inkoopkosten en het optimaliseren van de voorraad in de onderhoudsfase. Wij bieden onze klanten op maat gemaakte product- en serviceproducten en -diensten die essentieel zijn voor het succesvol functioneren van hun bedrijf en helpen hen tijd en geld te besparen.

Electrocomponents staat genoteerd aan de London Stock Exchange en rapporteerde in het laatste boekjaar eindigend op 31 maart 2019 een omzet van £ 1,88 miljard. Electrocomponents heeft zeven operationele merken: RS Components, Allied Electronics & Automation, RS PRO, OKdo, DesignSpark, IESA en Monition.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website https://benl.rs-online.com/web/.


Perscontact:     

Frank Behrens 
RS Components GmbH
Hessenring 13 b
64546 Mörfelden-Walldorf 
Duitsland

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com