RS Components introduceert de meest compacte industriële slede op de markt

Brussel, België, 25 Oktober 2019:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), een wereldwijde multichannelleverancier van industriële en elektronische producten en oplossingen, heeft een sterk geïntegreerde slede geïntroduceerd voor industriële automatiseringstoepassingen. Momenteel is deze de meest compacte op de markt.

De nieuwe DGST-minislede, geproduceerd door Festo, wereldleider op het gebied van automatiseringstechnologie en -apparatuur, integreert een slede en gaffelplaat in één component, waardoor een zeer hoge stijfheid en een uitstekende precisie en hoekuitlijning worden gegarandeerd. De slede heeft ook een geïntegreerde ruimte voor naderingssensoren, zodat er geen onderdelen zijn die uitsteken. Dankzij deze compactheid kan het apparaat zeer veel ruimte besparen binnen een reeks industriële machines en processen. 

De slede is ontworpen voor gebruik door machinebouwers in industriële of fabrieksautomatiseringstoepassingen, zoals pick-and-place-machines of productiesystemen en -processen waarbij een nauwkeurige positionering vereist is. De slede combineert een eenvoudig ontwerp met symmetrische montage-interfaces en een nauwkeurige en veerkrachtige rollagergeleider.

Andere belangrijke kenmerken van de slede zijn de mogelijkheid om hoge voedingskrachten aan te kunnen en te werken zonder extra schokdempende componenten te gebruiken. Het apparaat biedt in feite de keuze uit drie soorten demping: elastische demping aan beide uiteinden - met (P-model) of zonder (E1-model) afstelling van de eindpositie - of zelfstellende schokdempers met aanpasbare eindpositionering aan beide uiteinden (Y12-model). Bovendien is de nauwkeurige eindpositie gebruiksvriendelijk aan te passen vanaf één kant. Verdere kenmerken zijn een spelingvrije zuigerstang-/gaffelverbinding voor een langere levensduur.

De nieuwe Festo DGST-minislede is beschikbaar in zes maten voor assemblagestations - van 6 tot 20 - en wordt door RS gedistribueerd in de regio's EMEA en Azië/Pacific.

Over RS Components

RS Components is een handelsmerk van Electrocomponents plc. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende leveranciers, en bieden een breed scala aan diensten met toegevoegde waarde aan meer dan een miljoen klanten. Met activiteiten in 32 landen verzenden wij meer dan 50.000 pakketten per dag.

Wij ondersteunen klanten gedurende de gehele levenscyclus van het product, of het nu gaat om innovatie en technische ondersteuning in de ontwerpfase, het verbeteren van de time-to-market en de productiviteit in de bouwfase. Ook helpen wij bij het verlagen van de inkoopkosten en het optimaliseren van de voorraad in de onderhoudsfase. Wij bieden onze klanten op maat gemaakte product- en serviceproducten en -diensten die essentieel zijn voor het succesvol functioneren van hun bedrijf en helpen hen tijd en geld te besparen.

Electrocomponents staat genoteerd aan de London Stock Exchange en rapporteerde in het laatste boekjaar eindigend op 31 maart 2019 een omzet van £ 1,88 miljard. Electrocomponents heeft zeven operationele merken: RS Components, Allied Electronics & Automation, RS PRO, OKdo, DesignSpark, IESA en Monition.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website https://benl.rs-online.com/web/.


Perscontact:     

Frank Behrens 
RS Components GmbH
Hessenring 13 b
64546 Mörfelden-Walldorf 
Duitsland

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com