Eerste digitale RS PRO-multimeter met ingebouwde warmtebeeldtechniek

Brussel, België, 25 Oktober 2019:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), een wereldwijde multichannelleverancier van industriële en elektronische producten en oplossingen, heeft de eerste digitale multimeter (DMM) met een ingebouwde warmtebeeldcamera in zijn RS PRO-productassortiment geïntroduceerd. Met de  RS-9889-multimeter met warmtebeeldtechniek kunnen technici op veilige afstand thermische overbelastingsproblemen in elektrische apparatuur identificeren, zonder dat er fysiek contact nodig is. 

De RS-9889 DMM met warmtebeeldtechniek is een alles-in-één handinstrument dat, net als andere producten van de RS PRO-serie, is ontworpen om duurzaamheid en betrouwbaarheid te combineren met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het instrument is geschikt voor een groot aantal toepassingen, variërend van slimme productie binnen de industriële automatiseringssector tot algemene elektrische taken zoals het testen van contactdozen en verlichting tijdens bedrijfsveiligheidscontroles en woningrenovaties. 

De RS-9889 combineert functies van een digitale multimeter - het meten van circuitparameters zoals spanningen, stromen en weerstanden - met een warmtebeeldcamera om warme en koude punten in elektrische componenten te kunnen identificeren op een zichtbaar thermogram. 

Met de warmtebeeldcamera van de RS-9889 kunnen max-, min- en center-draadkruismetingen worden verricht om de gebruiker te helpen de vereiste temperatuurbereiken eenvoudig te identificeren en te meten. Met een BLE-verbinding (Bluetooth Low Energy) kunnen warmtebeelden snel worden gedeeld met andere apparaten via de app Thermview+. De warmtebeeldcamera heeft een TFT LCD-kleurenscherm van 2,8 inch met een infraroodresolutie van 80 x 80 pixels, blikveld van 21° x 21°, een warmtegevoeligheid (NETD of 'noise equivalent temperature difference') tot minder dan 0,1 °C/100 mK, een snelle framerate van 50 Hz voor warmtebeelden, een objecttemperatuurbereik van 20° tot 260°C, een spectraal bereik van 8-14 μm en nauwkeurigheid tot binnen ±2°C of ±2% van de meting. 

De veelzijdige RS-9889 omvat tevens functies als diode-, weerstands- en doorbeltester, is uitgerust met een zoemer en kan temperaturen tot 1000 °C meten met een thermokoppel van het type K. AC- en AC+DC-spanning en -stroom zijn True-RMS. 

De RS-9889 is een lichtgewicht draagbaar apparaat waarmee gebruikers onderweg kunnen werken en meet slechts 80 x 58 x 195 mm bij een gewicht van 540 g. Het wordt nu door RS gedistribueerd in de regio's EMEA en Azië/Pacific.

Over RS Components

RS Components is een handelsmerk van Electrocomponents plc. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende leveranciers, en bieden een breed scala aan diensten met toegevoegde waarde aan meer dan een miljoen klanten. Met activiteiten in 32 landen verzenden wij meer dan 50.000 pakketten per dag.

Wij ondersteunen klanten gedurende de gehele levenscyclus van het product, of het nu gaat om innovatie en technische ondersteuning in de ontwerpfase, het verbeteren van de time-to-market en de productiviteit in de bouwfase. Ook helpen wij bij het verlagen van de inkoopkosten en het optimaliseren van de voorraad in de onderhoudsfase. Wij bieden onze klanten op maat gemaakte product- en serviceproducten en -diensten die essentieel zijn voor het succesvol functioneren van hun bedrijf en helpen hen tijd en geld te besparen.

Electrocomponents staat genoteerd aan de London Stock Exchange en rapporteerde in het laatste boekjaar eindigend op 31 maart 2019 een omzet van £ 1,88 miljard. Electrocomponents heeft zeven operationele merken: RS Components, Allied Electronics & Automation, RS PRO, OKdo, DesignSpark, IESA en Monition.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website https://benl.rs-online.com/web/.


Perscontact:     

Frank Behrens 
RS Components GmbH
Hessenring 13 b
64546 Mörfelden-Walldorf 
Duitsland

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com