RS Components introduceert de MekaMon-robot voor onderwijsinstellingen en gebruikers

Ontwikkeld door Reach Robotics, nieuwe Berserker v2-robot en app biedt zowel entertainment als een uitzonderlijke codeer- en leerervaring voor studenten en ingenieurs van alle leeftijden

Brussel, België, 18 September 2019:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), een wereldwijde multichannelleverancier van industriële en elektronische producten en oplossingen, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van de nieuwe MekaMon Berserker v2-robot, ontwikkeld door Reach Robotics. MekaMon is niet alleen de eerste gamingrobot ter wereld, maar is ook ideaal voor robottechnici en hobbyisten, en voor een breed scala aan bèta/technische (Science, Technology, Engineering en Mathematics) studenten, van studenten die nog in een vroeg stadium van hun opleiding zitten tot en met de universitaire ingenieursopleiding.

De MekaMon-robot biedt een uitstekende bouwkwaliteit en is een volledig programmeerbare vierpootrobot die levensechte beweging biedt met drie vrijheidsgraden per poot en uitzonderlijke flexibiliteit. Ontworpen om te entertainen, te inspireren en te onderwijzen - dit laatste is een belangrijke applicatie voor MekaMon: speciaal ontwikkeld voor gebruik met de robot is de ReachEdu app, die studenten en anderen in staat stelt om verbinding te maken met hun Apple of Android gebaseerde apparaat en hen helpt te leren coderen.

Met behulp van visuele programmeerpakketten, zoals MekaDraw, MekaMotion en MekaCode, biedt de ReachEdu app gebruikers een uitgebreide introductie in het coderen zonder enige specialistische kennis vooraf en stelt de ReachEdu app hen in staat hun eigen programma's voor de robot te maken. Op het inleidende niveau zijn er ingebouwde geleide leermissies die leerlingen meenemen op een avontuurlijke reis - met als uiteindelijk doel de leerervaring over te dragen van eenvoudige blokgebaseerde programmering naar het schrijven van code en hen in staat te stellen om toegang te krijgen tot een reeks invoer- en uitvoeropdrachten en optimaal gebruik te maken van MekaMon's suite van sensoren en vloeiende bewegingen.

De MekaMon Berserker v2-robot is verkrijgbaar in drie kleuren - zwart, wit of grijs - en biedt Bluetooth LE-connectiviteit, 1,5 uur spelen voor elke 60 minuten batterijlading en volledige modulariteit voor eenvoudig opbergen. De robot is nu leverbaar door RS in de EMEA-regio.

Over RS Components

RS Components is een handelsmerk van Electrocomponents plc. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende leveranciers, en bieden een breed scala aan diensten met toegevoegde waarde aan meer dan een miljoen klanten. Met activiteiten in 32 landen verzenden wij meer dan 50.000 pakketten per dag.

Wij ondersteunen klanten gedurende de gehele levenscyclus van het product, of het nu gaat om innovatie en technische ondersteuning in de ontwerpfase, het verbeteren van de time-to-market en de productiviteit in de bouwfase. Ook helpen wij bij het verlagen van de inkoopkosten en het optimaliseren van de voorraad in de onderhoudsfase. Wij bieden onze klanten op maat gemaakte product- en serviceproducten en -diensten die essentieel zijn voor het succesvol functioneren van hun bedrijf en helpen hen tijd en geld te besparen.

Electrocomponents staat genoteerd aan de London Stock Exchange en rapporteerde in het laatste boekjaar eindigend op 31 maart 2019 een omzet van £ 1,88 miljard. Electrocomponents heeft zeven operationele merken: RS Components, Allied Electronics & Automation, RS PRO, OKdo, DesignSpark, IESA en Monition.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website https://benl.rs-online.com/web/.


Perscontact:     

Frank Behrens 
RS Components GmbH
Hessenring 13 b
64546 Mörfelden-Walldorf 
Duitsland

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com