RS Components introduceert intelligente industriële apparaten voor implementatie in automatisering

Het assortiment omvat Raspberry Pi-oplossingen voor industriële IoT-markten

Brussel, België, 15 Mei 2019:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), een wereldwijde meerkanaals distributeur van industriële en elektronische producten en oplossingen, heeft KUNBUS toegevoegd aan zijn leveranciersportfolio. KUNBUS is een gespecialiseerde ontwikkelaar van intelligente communicatiemodules, waaronder veldbusapparaten en industriële apparaten met Ethernet voor een reeks automatiseringsmarkten.

De producten van KUNBUS die nu worden geleverd door RS omvatten 14 nieuwe lijnen, waaronder
industriële computersindustriële computers
, PLC's, apparaten voor data-acquisitie en HMI-apparaten (Human Machine Interface). Een belangrijke reeks van KUNBUS is de Revolution Pi-reeks van opensource-pc's en modulaire industriële pc's, gebaseerd op het bekende Raspberry Pi-platform.

Dit innovatieve en betrouwbare modulaire systeem, dat voldoet aan de internationale norm EN61131-2 voor PLC's, biedt een reeks centrale verwerkingseenheden (CPU's), waaronder de RevPi Connect, RevPi Core en RevPi Core 3. Alle producten zijn geïnstalleerd in DIN-railbehuizingen en worden geleverd met USB-, Ethernet- en HDMI-aansluitingen. De producten zijn gebaseerd op de Raspberry Pi Compute Module, waardoor ze zeer compatibel zijn met de Raspberry Pi Model 3 of Raspberry Pi B+. Afhankelijk van de toepassingsvereisten kunnen deze basismodules naadloos worden uitgebreid met de juiste digitale of analoge I/O-modules en met veldbus-gateways om ze te verbinden met een industrieel netwerk.

Dankzij het openplatformconcept biedt de RevPi Connect-gateway gebruikers bijvoorbeeld maximale vrijheid bij het implementeren van industriële IoT-projecten (IIoT), inclusief volledige rootrechten. Het systeem is geïmplementeerd als een pc met DIN-rail of uitsluitend als kleine besturingseenheid, en maakt gebruik van een speciaal aangepaste versie van het Raspbian-besturingssysteem met een realtimepatch. Verder ondersteunt het systeem algemene IIoT-protocollen zoals MQTT en OPC UA. Er kunnen afzonderlijke toepassingen worden geprogrammeerd met behulp van een reeks talen waaronder Node-RED en Python, of direct in C.

De RevPi Connect kan ook worden geüpgraded met PROFINET-, Ethernet IP-, EtherCAT-, Modbus TCP- en Modbus RTU-functionaliteit zonder gebruik van uitbreidingsmodules. Het product kan dankzij de Ethernet-interfaces worden geïntegreerd in IT- en automatiseringsnetwerken en kan bijvoorbeeld gegevens van de productieomgeving naar de cloud verzenden.

"De 
KUNBUS Revolution Pi KUNBUS Revolution Pi
is een innovatieve reeks communicatiemodules die is gebaseerd op Raspberry Pi-computertechnologie," aldus James Milne, Portfolio Manager bij RS. "Dit spannende en zeer modulaire opensourceplatform kan veel van onze klanten een goedkope manier bieden om hun automatiseringsprocessen aan elkaar te koppelen en hen in staat te stellen de voordelen van het industriële IoT te benutten."

Het KUNBUS-portfolio van industriële communicatiemodules,waaronder de Revolution PI-reeks, is nu verkrijgbaar bij RS in de regio's EMEA en Azië/Pacifisch gebied.


Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, een wereldwijde multi-channel distributeur. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden meer dan 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,7 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2018 afliep.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com