Engineering community DesignSpark overtreft 750.000 leden

De online engineering community van RS Components zet de snelle groei voort

Brussel, België, 20 Maart 2019:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), een wereldwijde meerkanaals distributeur van elektronicaproducten en -oplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat de online engineering community van DesignSpark met meer dan 750.000 leden is gegroeid.

DesignSpark is in 2010 geïntroduceerd om ontwerptechnici en studenten over de hele wereld gratis tools, resources en content te bieden waarmee ze belemmeringen kunnen wegnemen, tijd kunnen besparen en hun ideeën werkelijkheid kunnen maken.

"Wij willen elk lid van de DesignSpark-community ontzettend bedanken," aldus Mike Bray, Vice President van DesignSpark. "Er is veel samenhorigheid binnen de gemeenschap en het is geweldig om te zien hoe technici elkaar kunnen ondersteunen om geweldige dingen te bereiken met behulp van onze tools en resources.

"Sinds de eerste dag heeft RS zich tot doel gesteld om iets terug te geven aan de elektronica-industrie via DesignSpark door gratis professionele tools en resources te leveren aan technici over de hele wereld. Wij zijn er trots op dat DesignSpark snel groeit en wij streven ernaar ons platform verder te verbeteren voor de groeiende groep gebruikers."

In de negen jaar na de introductie van DesignSpark, heeft RS de functionaliteit en het aanbod van resources die beschikbaar zijn via het DesignSpark-ecosysteem verder verbeterd. Dit heeft geleid tot een grote toename van het aantal nieuwe leden, waarbij meer dan 35% in de afgelopen twee jaar lid is geworden van DesignSpark.

Aanmelden bij DesignSpark is geheel gratis, zodat alle leden direct toegang hebben tot:

  • DesignSpark PCB, een professioneel softwarepakket voor schema's en printplaten
  • DesignSpark Mechanical, een geavanceerde 3D CAD-tool gebaseerd op directe modelleringstechnieken
  • DesignSpark Electrical, volledig gespecificeerde CAD-software voor elektra voor het ontwerpen van bedieningspanelen, machines en elektrische systemen
  • PCB Part Library, een enorme bibliotheek met schemasymbolen en printplaatlay-outs, die compatibel zijn met alle toonaangevende softwarepakketten voor printplaten, waaronder Altium, Zuken, Mentor Graphics, Cadence, Target, Pulsonix, Eagle en DesignSpark PCB
  • 3D-modellenbibliotheek, duizenden 3D-modellen beschikbaar voor gebruik in CAD-ontwerpen
  • DesignSpark Toolbox App, de onmisbare Android- en iOS-app voor engineers, waaronder 27 rekentools, vergelijkingstabellen, nieuws, projecten en nog veel meer
  • Zerynth Studio, de middleware voor het IoT, waarmee de populairste 32-bits microcontrollers in Python of C/Python kunnen worden geprogrammeerd en verbinding kunnen maken met de beste cloudplatforms
  • Obsolescence Manager, een tool waarmee technici en inkopers de status van de productlevenscyclus in een stuklijst kunnen bewaken en controleren en alternatieven kunnen selecteren

Naast gratis tools en resources biedt DesignSpark leden een platform om hun projecten en meningen te delen en contact te leggen met andere technici en studenten.

Om deze mijlpaal van 750.000 leden te vieren, heeft DesignSpark in januari een wedstrijd gehouden om een engineeringbundel ter waarde van meer dan £ 750 te winnen, bestaande uit producten die beschikbaar zijn bij RS. De winnaar was DesignSpark-lid Nick Brown.


Ga voor meer informatie of om lid te worden van DesignSpark naar: www.designspark.com

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, een wereldwijde multi-channel distributeur. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden meer dan 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,7 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2018 afliep.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com