RS Components introduceert krachtige, multifunctionele motoraandrijvingsanalysers van Fluke

Analysers vereenvoudigen het zoeken naar problemen met AC-regelaars en bieden drie testinstrumenten in één: motoraandrijvingsanalyser, golfvormanalyser en registratiedatalogger

Brussel, België, 7 Maart 2019:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), een wereldwijde meerkanaals distributeur, heeft twee motoraandrijvingsanalysers aangekondigd van Fluke, fabrikant van test- en meetapparatuur, waarmee typische problemen in motoraandrijvingssystemen van het omvormertype veilig kunnen worden opgespoord en opgelost.

 De MDA-510 en MDA-550 helpen technici tijd te besparen door snelle instelling van complexe metingen en het vereenvoudigen van het probleemoplossingsproces via begeleide test-opstellingen en geautomatiseerde metingen voor aandrijvingen. Gebruikers van deze instrumenten kunnen eenvoudig een test selecteren en vervolgens tonen de stapsgewijze begeleide metingen de gebruikers waar ze stroom- en spanningsaansluitingen kunnen maken. Vooraf ingestelde meetprofielen garanderen het vastleggen van data voor elke belangrijke motoraandrijvingssectie, inclusief van ingang tot uitgang, op de DC-bus en de motor zelf.

De MDA-510 ondersteunt gebruikers bij het meten van de stroomingangen naar de motoruitgangen van de aandrijving, en biedt specifieke informatie over verschillende metingen en hoe u ze kunt verbinden, samen met diagrammen die de verbindingen tonen. De MDA-550 is hier een aanvulling op door het meten van harmonischen mogelijk te maken rond de grondtoon en hogere frequenties van 9 kHz tot 150 kHz. Hij bevat ook asspanningsmetingen, sondes en sondehouder.

Naast de vier ingangskanalen voor spannings- en stroomsignalen zijn de belangrijke kenmerken: meting van belangrijke parameters van motoraandrijvingen, waaronder spanning, stroom, spanningsniveau van DC-bus, AC-rimpel, onbalans van spanning en stroom, en spanningsmodulatie; en meting van aanvullende elektrische parameters via een oscilloscoop met een volledige brandbreedte van 500 MHz. Andere functies zijn snelle en eenvoudige rapportgeneratie voor het vastleggen van probleemoplossing, en USB A- en USB mini-B-connectiviteit.

Beide instrumenten zijn nu verkrijgbaar bij RS in de regio's EMEA en Azië/Pacific en worden geleverd met drie jaar garantie

.

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, een wereldwijde multi-channel distributeur. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden meer dan 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,7 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2018 afliep.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com