RS Components introduceert nieuwe versie van instapmodel Arduino Uno wifi-board voor IoT-projecten

Arduino Uno wifi Rev2 prototypingboard biedt meer verwerkingskracht en zorgt voor beveiliging van draadloze communicatie

Brussel, België, 30 Januari 2019:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), een wereldwijde meerkanaals distributeur, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van een nieuw Arduino-board met draadloze wifi-netwerkmogelijkheden en meer verwerkingskracht dan ooit, door integratie van een nieuwe 8-bit microprocessor van Microchip.

 

Deze tweede versie - Rev2 - van het uiterst populaire Arduino Uno WiFi-board is praktisch hetzelfde als de Arduino Uno Rev3, maar wordt ook geleverd met ingebouwde wifi waardoor u eenvoudig verbinding kunt maken met het internet, plus de toevoeging van een onboard IMU-sensor (Inertial Measurement Unit). Het board, in Uno's vormfactor van 68,6 x 53,4 mm, is opgebouwd rond de nieuwe ATmega4809 8-bits processor van Microchip, die op zijn beurt 6 KB SRAM en 256 bytes EEPROM integreert.

 

De onboard SoC-module voor draadloze communicatie wordt geleverd met een geïntegreerde TCP/IP-protocolstack voor toegang tot wifi-netwerken en kan fungeren als een internettoegangspunt. De module biedt ook veiligheid voor de gebruikers, aangezien de wifi-verbinding is beveiligd door het toevoegen van een nieuw ECC608 crypto-chip-accelerator.

 

Het Uno-board heeft 14 digitale input/output-pennen - waarvan er zes gebruikt kunnen worden als PWM-uitgangen - en zes analoge ingangen. Andere functies omvatten een 16MHz keramische resonator, USB-aansluiting, een ICSP-header, stroomstekker en resetknop. Een zeer nuttige functie van de Uno is ondersteuning voor OTA-programmering (Over-The-Air) voor de overdracht van Arduino-tekeningen of wifi-firmware.

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, een wereldwijde multi-channel distributeur. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden meer dan 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,7 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2018 afliep.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com