RS Components richt zich tijdens WoTS 2018 op innovatie en inspiratie

Inspirerende klant toont aan dat goedkope elektriciteitsopslag 100% schone elektriciteitsvoorziening mogelijk maakt.

Brussel, België, 24 September 2018:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), een wereldwijde meerkanaals distributeur, neemt van 2 oktober tot 5 oktober voor de tweede keer deel aan World of Technology & Science. Op zijn stand E062 in Hal 11 zal RS de bezoekers kunnen inspireren voor hun toekomstige projecten. De ondersteuning van diegenen die een verschil maken in de wereld van technologie is immers de missie van het bedrijf.

Alle bezoekers worden uitgenodigd om techniek met RS te vieren. RS biedt meer dan 500.000 industriële en elektronische producten, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende leveranciers, en biedt een breed scala aan diensten met toegevoegde waarde aan meer dan 1 miljoen klanten. De distributeur onderneemt voortdurend succesvolle initiatieven om technici te ondersteunen in hun zoektocht om innovatieve ideeën tot leven te brengen. RS biedt een enkele bron voor een steeds groter aanbod van componenten van toonaangevende fabrikanten en stelt klanten in staat om deze te kopen in de standaardverpakking naar keuze, met verzending op de dag van bestelling.

Bij het selecteren van de juiste apparatuur, is de juiste balans tussen kwaliteit en kosten een belangrijke overweging. Maar wat als allebei een optie waren? Dat is de bestaansgrond van RS Pro. De RS Pro-reeks biedt een steeds groter wordende serie van meer dan 50.000 kwaliteitsgeteste en hoogwaardige producten die zijn ontwikkeld voor productie- en industriële omgevingen, waaronder automatisering, elektronica, werktuigen, testen en meten, verlichting en elektrische installatie. Alle RS Pro-producten worden gemaakt volgens een hoge industriële kwaliteitsnorm, ondergaan strenge testen in het RS-lab, en worden ondersteund door het RS-kwaliteitskeurmerk.

 

Met DesignSpark heeft RS een ontwerpomgeving ontwikkeld die innovatie mogelijk maakt voor elke technicus. DesignSpark biedt online ontwerpresources en gratis downloadbare tools: DesignSpark PCB, een professionele schematische opname- en ontwerptool voor printplaten; DesignSpark Mechanical, een geavanceerde 3D CAD-tool gebaseerd op directe modelleringstechnieken; en DesignSpark Electrical, een volledig gespecificeerde CAD-software voor elektra voor het ontwerpen van bedieningspanelen, machines en elektrische systemen. De DesignSpark-community is beschikbaar op www.designspark.com. De laatste stap was de introductie van een belangrijk nieuw platform - DesignSpark Marketplace - waarmee ontwerpers, professionele ontwerpers, start-ups en kleine bedrijven hun eigen uitvindingen en productcreaties aan een breed publiek kunnen tonen en verkopen.

 

Op de RS-stand zal een belangrijke innovator aanwezig zijn die een inspiratie kan zijn voor alle andere technici. Bezoekers kunnen meer informatie vinden over het innovatieve project van een goedkope elektriciteitsopslag die 100% schone elektriciteit levert en bijdraagt aan het creëren van een schone en duurzame mondiale omgeving. De RS-klant Elestor geeft een live demonstratie van zijn innovatie: de Flow Battery. Elestor BV is opgericht in 2014 door Wiebrand Kout in Arnhem. Elestors visie is om op grote schaal zuinig gebruik van zelfgeproduceerde hernieuwbare elektriciteit mogelijk te maken op een 24/7-basis. Elestors missie is het minimaliseren van de kosten van elektriciteitsopslag door het uitrollen van grootschalige, rendabele technologie voor HBr-elektriciteitsopslag.

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, een wereldwijde multi-channel distributeur. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden meer dan 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,7 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2018 afliep.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com