Electrocomponents gaat akkoord met de overname van IESA diensten met toegevoegde waarde voor zakelijke klanten

Brussel, België, 7 Juni 2018:

Electrocomponents plc (LSE: ECM) heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft bereikt om IESA over te nemen, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde leverancier van waarde toevoegende diensten aan industriële klanten, voor een bedrag van £88 miljoen. De overname van IESA zal het aanbod van waarde toevoegende diensten van de Electrocomponents Group verbeteren en versnellen, waardoor het extra mogelijkheden biedt voor klanten die hun onderhoud, reparatie en operations (MRO) en andere indirecte aankopen en voorraadbeheer uitbesteden.

 
IESA voorziet in uitbesteding van inkoop, voorraadbeheer en opslagbeheer, naast transactionele verwerkingsdiensten (P2P) voor de productie- en verwerkende industrie. De volledig geïntegreerde indirecte levering en uitgebreide opslagoplossingen vullen de bestaande producten en waarde toevoegende diensten van Electrocomponents Group aan, om zo tot een full-service end-to-end oplossing te komen. Dankzij de diensten van IESA kunnen klanten hun efficiëntie verbeteren en hun contract met indirecte inkoopleveranciers consolideren via MyMRO, een merk gebonden marktoplossing in de cloud.

IESA zal worden beheerd als een aparte bedrijfseenheid binnen Electrocomponents, waarbij de huidige CEO van IESA, Glenn Timms, verslag uitbrengt aan de CEO van de Electrocomponents Group, Lindsley Ruth. Als onderdeel van Electrocomponents profiteren IESA en haar klanten van de omvang en de internationale reikwijdte van de bredere groep. Daarnaast stellen de relaties met internationale leveranciers van de Group IESA in staat zijn aanbod aan haar klanten te verbeteren, terwijl tegelijkertijd zijn internationale aanwezigheid en digitale mogelijkheden in een stroomversnelling komen.

 

Lindsley Ruth, CEO van Electrocomponents, zegt: "De overname van IESA zal onze waarde toevoegende diensten verbeteren en ons aanbod voor klanten verbeteren. Wij geloven dat de gecombineerde digitale mogelijkheden van IESA en Electrocomponents onderscheidend in de markt zullen zijn en de ervaring die wij onze klanten en leveranciers kunnen bieden, zal veel groter zijn dankzij een veel breder scala aan e-commerceoplossingen. Wij zijn van plan om ISEA als afzonderlijke bedrijfseenheid binnen de groep te blijven runnen, zodat het bedrijf als leverancier onafhankelijk blijft, iets wat klanten waarderen. Het is ons een genoegen IESA te verwelkomen in de Electrocomponents Group."

 
Glenn Timms, CEO van IESA, zei: "Wij zijn enthousiast om deel van de Electrocomponents Group te gaan uitmaken; dit is het begin van het derde hoofdstuk voor onze organisatie. Wij startten in 2002 als digitaal revolutionair en familieonderneming en ondergingen in 2012 een buy-out. Ons succes is het resultaat van onze uitstekende medewerkers, hun harde werk en het geloof en vertrouwen dat onze klanten en verkooppartners in ons hebben getoond, samen met de steun en aanmoediging van onze investeerders.

 

 "Als trots nieuw lid van de Electrocomponents-familie zullen wij ons bestaande leiderschapsteam behouden en blijven wij werken als onafhankelijke eenheid, wat cruciaal is voor ons bedrijfsmodel. Wij zullen belangrijke kansen hebben om de wereldwijde infrastructuur, middelen en digitale mogelijkheden van de groep te benutten om snellere groei en voordelen voor onze klanten, leveranciers en medewerkers te stimuleren en naar de volgende fase van onze ontwikkeling te kijken."

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, een wereldwijde multi-channel distributeur. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van meer dan 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden meer dan 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,7 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2018 afliep.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com