RS Components introduceert compacte RS Pro infrarood temperatuursensor voor industriële apparatuur

Uitstekend presterende en voordelige contactloze sensoreenheid ontworpen voor permanente temperatuurbewaking van industriële processen tot 1000 °C

Brussel, België, 15 Mei 2018:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), wereldwijde distributeur voor ingenieurs, heeft een nieuwe hoogwaardige en voordelige RS Pro infrarood temperatuursensor geïntroduceerd. Deze sensor is verkrijgbaar tegen een zeer aantrekkelijke prijs en heeft als belangrijkste eigenschappen een zeer kleine formaat - 31 mm in diameter en slechts 30 mm hoog - en een kabelingang aan de zijkant wat deze sensor ideaal maakt voor montage in krappe ruimten. Andere productkenmerken zijn een snelle 125 ms responstijd en ingebouwde display en bedieningselementen voor temperatuurregeling.

 

Het apparaat is in wezen een contactloze thermometer die speciaal is ontworpen voor het meten van de temperatuur op afstand. Infraroodthermometers worden meestal gebruikt voor een breed scala aan temperatuurbewakingsfuncties, vooral in toepassingen waar contactsensoren ongeschikt zijn, zoals wanneer het doelobject beweegt of ontoegankelijk is. Met de analoge spanningsuitgang kunnen alarmen worden ingesteld of verbinding worden gemaakt met een datalogger voor kwaliteitscontrole.

 

Dit RS Pro-apparaat is bedoeld als permanente meeteenheid voor vaste montage met behulp van een beugel, bijvoorbeeld voor installatie op machines voor het meten van de producttemperatuur of het bewaken van de conditie van machineonderdelen.

 

Het apparaat beschikt over twee gelijktijdige en instelbare uitgangen:  de instelbare spanningsuitgang varieert van 0 tot 5V, 1 tot 5 V of 0 tot 10V DC, en biedt daarmee een lineaire uitgangsspanning aan de hand van de gemeten temperatuur. De andere uitgang is een open collectoruitgang voor alarmen voor temperatuurdrempels en hysterese. Andere eigenschappen van de sensor zijn het temperatuurmeetbereik van 0 tot +1000 °C, IP65 bescherming en geschiktheid voor omgevingstemperaturen binnen het bereik van 0 tot +70°C.

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden ongeveer 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,51 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2017 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com