RS Components introduceert nieuwe offline flyback-schakelchips met een rendement van 94% voor voedingen

De InnoSwitch 3-reeks van Power Integrations is speciaal ontwikkeld voor compacte voedingseenheden en vermindert energieverlies met 25%

Brussel, België, 3 Mei 2018:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van een nieuwe reeks offline flyback-schakel-IC's van Power Integrations met een rendement van tot wel 94%. Ze zijn ideaal voor gebruik in compacte voedingseenheden.

 

De nieuwe InnoSwitch™3-reeks van offline CV/CC (constante spanning/constante stroom) flyback-schakel-IC's richt zich op het ontwerp van voedingseenheden met strenge beperkingen op het gebied van energieverbruik, voetafdruk en thermische prestaties. De reeks heeft een toonaangevend rendement van tot wel 94% binnen een reeks aan belastingen en kan energieverlies met nog eens 25% verminderen in vergelijking met de vorige generatie. Dit maakt de ontwikkeling mogelijk van kleine en lichtgewicht voedingen die geen koelelementen nodig hebben, maar toch een vermogen van 65 W leveren.

 

De InnoSwitch3 IC-reeks is verkrijgbaar in drie reeksen die zijn geoptimaliseerd voor specifieke toepassingen. De eerste reeks is de CE-reeks (Current External). Deze biedt een nauwkeurige CC/CV-regeling met externe uitgangsstroomsensor voor optimale ontwerpflexibiliteit. Hij is gericht op compacte opladers en adapters met een vaste spanning voor diverse IoT- en consumententoepassingen. De CP-reeks (Constant Power) is ideaal voor USB-voedingsapplicaties (PD) en is geschikt voor snelladen en andere toepassingen waarvoor een dynamische uitgangsspanning nodig is, inclusief het opladen van mobiele telefoons en notebooks. De derde reeks is de EP-reeks (Embedded Power) met daarin de krachtigste 725V-MOSFET. De reeks is geschikt voor veeleisende industriële toepassingen en apparatuur, en biedt volledige bescherming van de productielijn en tegen belastingen, met uitstekende kruisregeling met meerdere uitgangen.

Over RS Components

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. Wij bieden meer dan 500.000 industriële en elektronische producten aan, afkomstig van 2.500 toonaangevende fabrikanten. Daarnaast bieden wij een breed scala aan services met toegevoegde waarde, aan meer dan een miljoen klanten. Wij zijn actief in 32 landen, handelen via meerdere kanalen en verzenden ongeveer 50.000 pakketten per dag.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,51 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2017 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.

  

Perscontacten:     

Frank Behrens
RS Components GmbH

Hessenring 13 b

64546 Mörfelden-Walldorf 

Duitsland

 

Tel.: +49 6105 401 803

frank.behrens@rs-components.com