Het nieuwste Raspberry Pi 3 computer board is nu beschikbaar bij RS Components en Allied Electronics & Automation

De nieuwe Model B+ heeft een snelle processor en communiceert sneller

Brussel, België, 14 Maart 2018:

RS Components (RS) en Allied Electronics & Automation, de handelsmerken van Electrocomponents plc (LSE:ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, hebben vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van het nieuwste Raspberry Pi computer board: de Raspberry Pi 3 Model B+. Hij is vanaf nu te bestellen i.c.m. de officiële Raspberry Pi-behuizing via https://benl.rs-online.com/web/p/processor-microcontroller-development-kits/1720555.  

 

Hij bouwt voort op het enorme succes van de Raspberry Pi 3 Model B, die in productie blijft, en is het nieuwste product in de Raspberry Pi 3-reeks. Hij is gericht op een zeer breed scala aan gebruikers, zoals studenten en liefhebbers, maar ook op ervaren technici en professionals die innovatieve IoT-toepassingen (Internet of Things) ontwerpen.

 

Raspberry Pi 3 Model B+

Het nieuwe Model B+-board is gebaseerd op de nieuwste versie van de Broadcom BCM2837 SoC-processor (System-on-Chip) met een snelheid van 1,4 Ghz. Hij is hiermee 10% sneller dan de huidige Raspberry Pi 3 Model B. De BCM2837-processor is een quadcoreprocessor met een geïntegreerde ARM A53 cluster processorkernen die draait op de 64-bits ARMv8-instructieset. De multimediacapaciteiten van de processor omvatten ondersteuning van H.264, MPEG-4 decode (1080p30), H.264 encode (1080p30) en OpenGL ES 1.1, 2.0 graphics.

 

Het Model B+-board biedt ook 1 GB LPDDR2 SDRAM-geheugen en de nieuwste draadloze gecombineerde chip van Cypress Semiconductor. Deze heeft dual-band 2,4 GHz en 5,0 GHz wifi volgens IEEE802 en bluetooth 4.1 voor BLE-communicatie (Bluetooth Low Energy). Dit vermindert de conformiteitstests voor draadloze communicatie aanzienlijk en zorgt daardoor voor kostenbesparingen en een kortere time-to-market.

 

Het board biedt ook verbeterde communicatieprestaties via Gigabit Ethernet via USB 2.0 en levert een maximale doorvoer van 300 Mbps via de vier USB 2.0-poorten op het board. De uitgebreide 40-pens GPIO-connector (General Purpose Input Output) blijft ook behouden. De audio/video-aansluitingen zijn HDMI en MIPI DSI/CSI display-/camerapoorten, en een 4-polige stereo-uitgang en composiet-videopoort.

 

Het temperatuurbeheer is beter dan vorige versies van de Raspberry Pi, maar het board behoudt ook veel van dezelfde functies en mogelijkheden van boards van eerdere generaties, zoals de kleine mechanische afmeting van 85x56 mm. Dit maakt hem geschikt voor de huidige officiële Raspberry Pi-behuizing, maar ook voor veel behuizingen van derde partijen die momenteel op de markt zijn.

 

“De Raspberry Pi is wederom geëvolueerd en biedt betere processor- en communicatieprestaties,” aldus Lindsley Ruth, Chief Executive Officer van Electrocomponents. “RS en Allied zijn vereerd om de samenwerking met de Raspberry Pi Foundation voort te zetten en nieuwe mogelijkheden te bieden aan zowel individuele gebruikers als bedrijven die IoT-toepassingen en andere innovatieve concepten en ontwerpen willen ontwikkelen."

 

De Raspberry Pi 3 Model B+ wordt exclusief in het Verenigd Koninkrijk geproduceerd, onder licentie door de distributeur. Ga voor meer informatie naar RS Components - Raspberry Pi.

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE: ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 50.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,51 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2017 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.