Nieuwe pi-top modulaire laptop, vandaag geïntroduceerd, nu al te bestellen bij RS Components

Computer die nog krachtiger en gebruiksvriendelijker is, op basis van de Raspberry Pi, compleet geleverd met inventor's kit en uitgebreid ecosysteem voor het onderwijs in physical computing en programmeren

Brussel, België, 1 November 2017:

RS Components (RS), het handelsmerk Electrocomponents plc (LSE:ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, staat klaar om de nieuwste generatie pi-top modulaire laptops te leveren. Deze zijn vandaag geïntroduceerd door de pi-top organisatie en zijn uitgebreid met verbeterde educatieve ondersteuning en een verhoogde bruikbaarheid.

 

De nieuwste pi-top wordt geleverd met een 1080p full-HD 14-inch display, tot 8 uur batterijlevensduur, een uitschuifbaar volledig toetsenbord en de Raspberry Pi 3 met geavanceerde rekencapaciteit en extra vermogen voor ontwerpprojecten. Bij levering is het beeldscherm al geïnstalleerd in het chassis en is de laptop gereed voor assemblage door aansluiting van de Raspberry Pi 3 en de bijbehorende hardware met behulp van de meegeleverde kabels. Gebruikers profiteren vervolgens van het pi-top-ecosysteem, dat bestaat uit software, accessoires en leermiddelen voor meer inzicht in computerwetenschappen en programmeerbeginselen, en kunnen hun eigen projecten gaan ontwerpen en bouwen.

 

Het uitschuifbare toetsenbord biedt toegang tot de Raspberry Pi 3 en een magnetische montagerail voor boards, zodat gebruikers hun leermogelijkheden kunnen vergroten door uitbreiding van de hardware. De geavanceerde inventor's kit die met de nieuwe pi-top wordt meegeleverd, biedt uitbreidingsmogelijkheden voor bijvoorbeeld leds, modulaire microfoon- en luidsprekeraccessoires en pi-topPROTO+ - een HAT-compatibel breadboard voor het soldeerloos prototypen van elektronische schakelingen.

 

"De pi-top modulaire laptop wordt geleverd als eenvoudig zelfbouwproject dat zorgt voor een goede basiskennis van computers en een springplank biedt voor rijke leerervaringen in software en hardware," aldus Simon Duggleby, Senior Product Marketing Manager bij RS. "De nieuwste versie is krachtiger, biedt meer gebruiksgemak, en vandaag, op de officiële wereldwijde introductiedag, staan wij klaar om de bestellingen uit te voeren."

 

Om gebruikers te helpen de extra functies en mogelijkheden van de nieuwe laptop te ontsluiten, bevat de beproefde pi-topOS Polaris softwaresuite speciaal gebouwde didactische toepassingen, waaronder de pi-topCLASSROOM aanpasbare lesplanmaker, pi-topCODER, en pi-topPROTO voor voorbeelden van physical computing. Gebruikers profiteren ook van vertrouwde hulpmiddelen als Scratch en CEEDuniverse voor het aanleren van programmeerconcepten, en krachtige ingebouwde hulpprogramma's zoals Google office suite en Chromium. pi-topOS Polaris is het enige platform voor educatieve technologie dat volledig is goedgekeurd door de UK Oxford Cambridge RSA (OCR) examencommissie.

 

De nieuwe pi-top kan vanaf nu worden besteld bij RS in de regio's EMEA en Azië/Pacifisch gebied.

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE: ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 50.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,51 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2017 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-online.com.


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.