Tijdens Electronics & Applications 2017 toont RS tools en producten om elektronicaontwerpers te ondersteunen

Bezoekers kunnen iedere dag een RS Pro-soldeerstation winnen

Brussel, België, 17 Mei 2017:

RS Components (RS), is het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM) en de wereldwijde distributeur voor technici. RS toont op de Electronics & Applications 2017 beurs haar producten en gratis softwaretools. Bezoekers kunnen RS van 30 mei tot 1 juni in de Jaarbeurs Utrecht vinden in hal 7 bij stand 7B074. Iedereen die zich heeft geregistreerd via de website van RS, maakt dagelijks kans op een RS Pro-soldeerstation. Op de beurs belicht RS onder andere DesignSpark en haar eigen merk RS Pro.

 

DesignSpark is een online community aangeboden door RS en heeft 490.000 technische gebruikers. Het biedt gratis te downloaden software en –tools aan waarmee snel ontwerpdoelen kunnen worden bereikt. DesignSpark PCB, een professionele schematische opname- en ontwerptool voor printplaten; DesignSpark Mechanical, een geavanceerde 3D CAD-tool gebaseerd op directe modelleringstechnieken; en DesignSpark Electrical, een volledig gespecificeerde CAD-software voor elektra voor het ontwerpen van bedieningspanelen, machines en elektrische systemen. De DesignSpark-database van RS is een goudmijn als het gaat om ideeën en inspiratie over de toepassing van elektronische producten. Daarnaast is op DesignSpark meer informatie en het laatste nieuws over het IIoT en Industry 4.0 te vinden.

 

Met RS Pro hebben technici keuze uit meer dan 40.000 scherp geprijsde, kwalitatieve industriële producten en elektronische componenten. Recentelijk zijn er meer dan 500 producten aan de RS Pro-reeks voor de markt voor test- en meetapparatuur toegevoegd. De RS Pro-reeks biedt een robuust design en zeer nauwkeurige metingen en omvat onder andere multimeters en hoogwaardige digitale oscilloscopen.

 

Hans de Vries, Country Manager Benelux en woordvoerder voor RS gaf aan: "Technici hebben ons laten weten hoezeer ze RS waarderen als bron voor de nieuwste technologieën en dat ze voordeel hebben van onze reeks online ontwerptools. Dit jaar geven wij op de Electronics & Applications alle bezoekers de kans om meer te ontdekken over de producten en services van RS, en te zien hoe RS innovatie ondersteunt." 

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,29 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2016 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website //www.rs-online.com


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.