De nieuwste motion control-producten bij RS Components bieden vele voordelen

Prestaties, duurzaamheid en onderhoud kunnen allemaal profiteren van een nieuwe generatie motion control-producten

Brussel, België, 18 April 2017:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, levert nu alles wat technici nodig hebben om motion control-oplossingen te ontwerpen, ontwikkelen en implementeren.

 

Het productaanbod van RS is het antwoord op bijna elke motion control-vraag en –toepassing. Van het toevoegen van slimme mogelijkheden en systeemupgrades tot het omgaan met uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en periodiek onderhoud. Het technologische assortiment omvat producten van toonaangevende motion control-bedrijven, waaronder Festo, Danfoss, Omron, Phoenix Contact, Schneider Electric en ifm.

 

Een van de toepassingen die profiteert van een eigentijdse motion control-aanpak, is transport. De upgrade van transportoplossingen vormt de belangrijkste schakel in meerdere branches en toepassingen, waaronder productielijnen, verpakkings- en vulmachines en oplossingen voor magazijnen en opslag. Een dergelijke upgrade kan meteen tastbare voordelen opleveren op het gebied van doorvoer, energieverbruik en lange levensduur.

 

Upgrade-opties omvatten de toevoeging van nieuwe, intelligentere hardware, zoals QUINT4-voedingen van Phoenix Contact. Deze maken gebruik van near-field communication om door de gebruiker gedefinieerde instellingen vanaf een pc of laptop te uploaden. Daarnaast is er een app voor mobiele apparaten en tablets. Gebruikers kunnen QUINT4 ook configureren om DC-stroom, vermogen, of spanning in real-time via een analoge uitgang van 4-20 mA te bewaken.

Energiebesparing kan worden aangepakt door efficiëntere motoren te gebruiken, zoals de IE3 AC-motorreeks van TECO Westinghouse of de inzet van (frequentie)omvormers om de output van de motor slimmer te regelen. De nieuwe VLT FC 280 van Danfoss is een van de producten die eenvoudig achteraf kan worden gemonteerd ter vervanging van de populaire VLT 2800.

 

RS levert meerdere producten en services voor ondersteuning van schema's voor preventief onderhoud, zoals elektronische trillingssensoren van IFM. Deze kunnen worden gebruikt om motor- en lagertrillingen te bewaken en zo preventief schade te voorkomen.

 

RS heeft ook haar voorraad van het merk Festo uitgebreid door 400 nieuwe producten toe te voegen bovenop de eerste 1.200 producten die in juni 2016 zijn geïntroduceerd. Het uitgebreide aanbod bestaat uit Festo’s best verkopende series, plus andere innovatieve producten. Zoals elektrische EPCO-cilinders, die verschillende voordelen bieden ten opzichte van traditionele pneumatische varianten.

 

Ingenieurs en technici hebben toegang tot producten, ondersteuning en informatie op de website van RS, zoals via de motion control-pagina (/web/generalDisplay.html?id=i/motion-control). Tutorials en artikelen zijn ook beschikbaar via de DesignSpark-sectie van de website en omvatten 'How to increase efficiency in a motion control system (Het vergroten van de efficiëntie in een motion control-systeem)' (//www.rs-online.com/designspark/how-to-increase-efficiency-in-a-motion-control-system) en 'motor efficiency and IE3 (motorefficiëntie en IE3)' (//www.rs-online.com/designspark/motor-efficiency-and-ie3).

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,29 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2016 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website //www.rs-online.com


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.