IIoT en Industry 4.0 binnen handbereik via RS Components

Bijna elke industriële toepassing kan met de juiste producten en ondersteuning worden verbonden met de overkoepelende onderneming

Brussel, België, 3 November 2016:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, biedt diverse producten aan om technici gebruik te laten maken van de voordelen van een intelligente benadering van een verbonden fabriek.

 

Door gebruik te maken van de mogelijkheden die Industrial Internet of Things (IIoT) en Industry 4.0 kunnen gebruikers productiegegevens in real-time registreren, samenvoegen, analyseren en delen. Hierdoor kan men sneller en beter geïnformeerd zakelijke besluiten nemen, die onmiddellijk kunnen worden opgevolgd.

 

De basis van deze nieuwe technologie is het in staat stellen van producten, machines, cellen en lijnen om geharmoniseerde productie- en procesgegevens zo snel en efficiënt mogelijk te delen met de overkoepelende onderneming. Deze communicatie kan plaatsvinden op verschillende manieren – Near Field Communication (NFC), radiofrequenctie-identificatie (RFID), Modbus, Ethernet, en meer. Zolang het maar mogelijk is gegevens te verzamelen en verbinding te maken.

 

Op RS Online is te zien hoe gebruikers eenvoudig een verbonden architectuur kunnen realiseren, zelfs bij het werken met standaard- of 'domme' producten. De pagina geeft aan welke producten in staat zijn om informatie uit te lezen uit bestaande regelsystemen, de communicatieprotocollen te harmoniseren en deze informatie te delen met een groter netwerk. In bepaalde gevallen kunnen de producten de communicatie tussen machines of systemen veiliger maken.

 

Onder de producten die RS aanbiedt bevindt zich een nieuwe NFC- tijdrelais van Schneider Electric, een tijdrelais dat NFC kan worden bediend en bewaakt wordt met een smartphone of tablet. Op controllerniveau leveren wij een assortiment mini-PLC's met Modbus-functionaliteit van BARTH, die eenvoudige machines en cellen kan omzetten naar volledig verbonden productienodes. Hoger in het regelspectrum bieden modulaire industriële MICA-computers van HARTING open-source programmering, zodat gebruikers snel geïntegreerde industriële projecten kunnen ontwikkelen met minimale kosten en procesverstoring. Deze drie producten zijn slechts een klein onderdeel van de producten die RS aanbiedt voor grotere verbindingsmogelijkheden.

 

Om te helpen met de productkeuze en voor meer informatie over het IIoT en Industry 4.0 is er de DesignSpark-database. Hier staat nuttige informatie, maar ook het laatste nieuws over IIoT, en de nieuwste producten. Deze extra service omvat software, 3D-modellen, artikelen, tools en forumdiscussies voor een groot aantal van de producten in het uitgebreide assortiment van RS.

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,29 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2016 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website //www.rs-online.com


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.