Siemens IoT-gateway helpt technici de eerste stappen te zetten op het gebied van het industriële Internet of Things

RS Components is de exclusieve leverancier van de SIMATIC IOT2020
IoT-gateway gericht op technici, onderwijs en de maker community

Brussel, België, 27 Oktober 2016:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft vandaag bekend gemaakt dat zijn assortiment producten voor het industriële IoT (Internet of Things) uitbreidt met de exclusieve levering van de SIMATIC IOT2020 IoT-gateway.

 

Marktanalisten voorspellen dat de komende jaren tientallen miljarden apparaten verbonden zullen zijn met internet. Twee van de voornaamste wereldwijde trends in IoT-technologie die deze groei stimuleren, zijn de toenemende beschikbaarheid van opensource-software, waaronder gebruiksvriendelijke IDE's (geïntegreerde ontwerpomgevingen), en de steeds beter wordende hardware. Siemens en RS hebben hun krachten gebundeld om een IoT-platform te leveren voor de technici van morgen: de IOT2020. Een platform dat inspeelt op trends en de eenvoudigste manier vormt voor technici om hun eerste stappen te zetten op het gebied van het industriële IoT.

 

De IOT2020 is een open en flexibele IoT-gateway, ontworpen voor continu industrieel gebruik en voorzien van de juiste certificeringen. Dit apparaat kan worden gebruikt voor het ophalen, verwerken, analyseren en verzenden van gegevens naar praktisch elk type apparaat of netwerk, door zijn verschillende interfaces, waaronder Ethernet, USB en micro-SD. Deze gateway is compatibel met opensource-software zoals de Arduino IDE en Yocto Linux, en kan dus worden geprogrammeerd met Java, C++ en JSON-taal. Deze openheid maakt verschillende communicatievormen mogelijk voor andere automatiseringshardware of sensoren via Modbus, PROFINET of andere protocollen, of zelfs de directe verbinding met cloudoplossingen via MQTT of AMQP. Naast de on-board interfaces kan de IOT2020 worden uitgebreid met Arduino-shields. En met een on-board PCIe-poort is dit voordelig geprijsde apparaat, met industriële UL- en CE-goedkeuring, ideaal voor educatieve doeleinden. Het voldoet aan de vele vereisten van scholen en universiteiten, die leerlingen en studenten een platform willen bieden waarmee ze snel praktijkervaring kunnen opdoen met ontwikkelen. Daarnaast stelt het startende ondernemingen en makers in staat om ideeën daadwerkelijk te ontwikkelen tot professionele toepassingen.

 

"Door zijn jarenlange ervaring met het bedienen van klanten in de elektronica- en industriële sector heeft RS deel uitgemaakt van de evolutie van de technologie op deze twee gebieden, waar wij trots op zijn. De opensource-technologie van Arduino heeft prototypering van elektronica eenvoudiger en sneller gemaakt, terwijl Siemens een voorname rol heeft gespeeld bij industriële automatisering met betrouwbaarheid en verbindingsmogelijkheden die 10 jaar geleden niet voor mogelijk werden gehouden", aldus Paolo Carnovale, Head of Industrial Product Marketing bij RS. "De SIMATIC IOT2020 slaat een brug tussen de twee werelden en geeft de technici van de toekomst de flexibiliteit die nodig is voor het ontwikkelen van fantastische nieuwe industriële IoT-toepassingen."

 

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,29 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2016 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website //www.rs-online.com


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.