Slimme "SmartEyeGlass" brillen met gebruiksvriendelijke ontwikkelkit voor toepassing in industriële omgeving

De Sony SmartEyeglass Developer Edition biedt Android-ontwikkelaars alles wat ze nodig hebben om apps te maken voor comfortabel handsfree werken

Brussel, België, 21 Maart 2016:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft de SED-E1 SmartEyeglass-ontwikkelaarsversie geïntroduceerd. Deze slimme bril maakt het eenvoudig om montage-instructies te bekijken en biedt het de mogelijkheid om handsfree labels te scannen of video's op te nemen van bijvoorbeeld productinspecties. Hierdoor draagt de bril bij aan verhoging van de productiviteit in de werkomgeving.

 

De SED-E1 SmartEyeglass Developer Edition, ontwikkeld door Sony Corporation, bestaat uit een software development-kit (SDK) en een lichtgewicht bril met bekabelde controller. De lenzen van de bril bevatten een binoculair, doorzichtig display dat tekst, symbolen of beelden over het natuurlijke blikveld van de gebruiker heen kan leggen via micro-display-technologie. De zichtdiepte van deze informatielaag kan worden aangepast. Er is ook een set sensoren geïntegreerd, met onder meer een 3MP-camera voor het maken van foto's of video's, een versnellingsmeter, een gyroscoop, een elektronisch kompas en een helderheidssensor. De controller bestaat uit een speaker, een microfoon en een touchsensor om door systeemfuncties heen te navigeren.

 

Via de SDK kan de ontwikkelaar een Android-app bouwen voor een smartphone, die communiceert met de controller via bluetooth® of wifi. Het systeem selecteert in de cameramodus automatisch een wifi-verbinding. De SDK is gratis te downloaden en bevat een voorbeeldcode en emulator. Er zijn ook API-referenties, tutorials, uitgebreide ontwikkelaarsgidsen en richtlijnen voor het testen en publiceren van apps beschikbaar om ontwikkelaars op weg te helpen.

 

Behalve voor industriële toepassingen zijn de brillen ook geschikt voor algemene alledaagse toepassing en spellen. Ze zijn makkelijk te dragen, wegen slechts 77 gram en laten tot 85% licht van buiten door.

 

Kijk voor meer informatie, of om de kit te bestellen en te beginnen met ontwikkelen, op RS Online

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.