Het USB type C-chassisdeel van TE Connectivity is de nieuwste universele standaard voor data- en stroomverbindingen.

De nieuwe USB-C-connector op PCB is klaar voor gebruik in onder andere mobiele apparaten, industriële automatisering en de medische technologie.

Brussel, België, 25 Februari 2016:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, levert het nieuwste USB type C-chassisdeel van TE Connectivity (TE), compatibel met meerdere verbindingsstandaarden en datasnelheden tot de tweede generatie USB 3.1.

De TE-connector is een verstevigde USB-C-houder op een PCB met een slank profiel, die onder andere geschikt is voor smartphones, tablets en wearables. Het is de eerste connector van TE die aansluit bij RS Pro-assortiment van USB-C-kabels en -connectoren.

USB-C is klaar om de de standaard te worden voor data- en stroomverbindingen. De vele aansluitmogelijkheden, bijvoorbeeld op 4K UHD-tv en protocollen als HDMI en DisplayPort, en de compatibiliteit met oudere verbindingen als VGA en USB Type-A, maken het leven van de gebruiker eenvoudiger en zorgen op de lange termijn voor minder afgedankte elektrische apparatuur. De grote pc- en telefoonmerken hebben al de eerste plannen aangekondigd met USB-C. Zo zal de nieuwste Apple® MacBook® naast de reguliere koptelefooningang alleen een USB-C-aansluiting hebben.

RS zal zijn USB-C-assortiment verder blijven uitbreiden met nog meer connectoren, kabels en adapters voor standaarden als HDMI, VGA en USB type-A voor oudere USB-apparatuur.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.