RS neemt het risico op vallend gereedschap weg met het nieuwe 'Safety Lock System' van FACOM

SLS-reeks met gereedschap voor onderhouds- en elektrotechnici zorgt voor meer veiligheid en productiviteit

Brussel, België, 28 Januari 2016:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van een nieuwe reeks gereedschap van FACOM. Het gereedschap is speciaal ontworpen voor diegenen die regelmatig op hoogte werken.

Het nieuwe Safety Lock System (SLS) van FACOM is bedoeld voor onderhouds- en elektrotechnici en richt zich op drie belangrijke behoeften: veiligheid, kosten en tijd. Wanneer men op hoogte werkt, kan vallend gereedschap ernstige gevolgen hebben. Het kan iemand raken, kostbare apparatuur beschadigen of een productieproces verstoren.

Elk gereedschap uit de SLS-reeks kan met een veiligheidskoord worden vastgebonden, zodat werknemers op hoogte het niet naar beneden kunnen laten vallen. Dit betekent niet alleen een kleiner risico op ongelukken, maar ook meer productiviteit voor werknemers omdat zij minder tijd kwijt zijn aan het terughalen van gevallen gereedschap.

FACOM heeft voor de SLS-reeks een speciaal ringsysteem ontwikkeld dat bestand is tegen schokken en extreme spanningen of temperaturen. In de metalen ring is een staalkabel verwerkt, die zorgt voor een zeer robuuste 'ring-kabel'-verbinding. De ringen zijn uitvoerig getest door de fabrikant en aangepast op het ontwerp, het gewicht en de eigenschappen van het betreffende gereedschap, en ze zijn in staat om minimaal twee keer het gewicht van het gereedschap te weerstaan. Daarnaast is de complete ring-gereedschapsset getest in echte situaties, onder meer door alles 400 keer te laten vallen.

Het SLS-assortiment omvat: sleutels, ratels, dopsleutels, momentsleutels, schroevendraaiers, tangen, meetgereedschap, zagen, snijgereedschap en hamers.

Elk gereedschap is voorzien van een inspectiecertificaat en heeft ook een uniek serienummer ingegraveerd gekregen om het gereedschap te kunnen volgen en opsporen.

Kijk voor meer informatie over de SLS-reeks en over andere producten voor werken op hoogte op RS Online.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.