RS Components sluit overeenkomst met TE Connectivity om assortiment uit te breiden met sensoren van Measurement Specialties

TE Connectivity kiest RS Components om recent aangekocht sensorportfolio te gaan aanbieden

Brussel, België, 26 Januari 2016:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, voegt de sensoren van Measurement Specialties toe aan zijn assortiment. Hiervoor is een overeenkomst gesloten met TE Connectivity, dat Measurement Specialties in 2014 overnam. Met deze overeenkomst krijgt RS toegang tot een groot aantal sensoren en technologieën die krachtige prestaties leveren in uiteenlopende toepassingen.

De Measurement Specialities-reeks bestaat uit multi-sensormodules en combinatiesensoren. Deze worden verkocht in diverse behuizingen, formaten en footprints en met on-board- en off-board-systemen. Ook bevat de reeks onder andere druk-, positie-, temperatuur- en luchtvochtigheidssensoren, ontwikkeld aan de hand van 'best practices' en goedgekeurd door standaardiseringsorganisaties in de branche.

De sensoren voldoen aan strenge eisen en specificaties en zijn over het algemeen ingebouwd in robuuste en chemisch inerte behuizingen die overweg kunnen met uitdagende omstandigheden als hoge temperaturen of luchtvochtigheid, zware trillingen of een corrosieve atmosfeer. Tegelijkertijd stimuleert de reeks eenvoudige designs en gebruiken veel producten de Total Error Band als primair prestatiecriterium.

Ook maakt de nieuwe samenwerking tussen RS en Measurement Specialities de toegang mogelijk tot uitgebreide toepassingskennis van de fabrikant en ondersteuning bij het ontwikkelen van eigen systemen, zodat er op maat gemaakte oplossingen mogelijk zijn voor specifieke eisen, inclusief build-to-print-projecten.

"Het assortiment van Measurement Specialities is een flinke uitbreiding van het aanbod voor onze klanten in de industriële, medisch-wetenschappelijke en consumentensector, en zorgt ervoor dat we samen met TE kunnen groeien", aldus Kevin McCormack, Global Head of IP&E bij RS. "Er zijn duidelijke synergieën met de connectoren van TE, met name nu grote trends als het Internet of Things zorgen voor een grotere vraag naar robuuste, passende en uitgebalanceerde sensor- en connectiviteitssystemen."

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.