RS Components introduceert Weller Automatic Solder Wire System

Innovatieve soldeer toevoer van Weller maakt solderen met één hand mogelijk

Brussel, België, 21 Januari 2016:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van het Weller Automatic Solder Wire System, dat technici in staat stelt om met één hand zeer nauwkeurig handmatig te solderen. Dit maakt soldeerverbindingen van hoge kwaliteit mogelijk die bij de eerste keer meteen goed zijn, wat weer zorgt voor lagere nabewerkingskosten.

De nieuwe soldeer-unit is uitgerust met de innovatieve designtechnologie van Weller en bestaat uit een automatische soldeer toevoer die is geïntegreerd in de soldeerbout zelf. Dit zorgt voor een continue toevoer van soldeer en verbetert de nauwkeurigheid wanneer er handmatig wordt gesoldeerd. Zo gaat het solderen bij de eerste keer direct goed en zijn er strakkere verbindingen mogelijk met kabels, aansluitingen en schakelaars.

Gebruikers kunnen de benodigde hoeveelheid soldeer ook vooraf instellen, zodat de soldeer op het juiste moment aankomt en het maken van een gelijkmatige soldeerverbinding een stuk eenvoudiger wordt. Om te voorkomen dat de soldeer blijft plakken en om meer controle te krijgen over de soldeertoevoer, is de aanvoer-unit uitgerust met een anti-plakcoating in de buisvoering aan de binnenkant. Dit zorgt voor meer nauwkeurigheid, een soepele aanvoer van soldeer en minder onderhoudsbeurten.

Doordat de soldeeraanvoer is geïntegreerd in de soldeerbout kunnen technici ook veiliger werken en is de kans op fouten kleiner. Solderen met één hand betekent dat technici de andere hand vrij hebben.

De unit heeft een Timer- en een Pulse-modus, die meer controle biedt over de aanvoermethode van de soldeer en meer flexibiliteit in het volume en de snelheid waarmee de soldeer wordt aangevoerd. De geïntegreerde start-, stop- en stand-byfuncties zorgen voor een lager energieverbruik en voor een langere levensduur van stiften en verwarmingselementen.

De dispenser-unit kan overweg met een complete soldeerspoel van 1 kg. Dit betekent dat er urenlang kan worden gewerkt zonder dat de spoel om de zoveel tijd moet worden vervangen.

RS lanceert in eerste instantie twee dispenserunits: de WTSF 80, een 80 W-model (met de soldeerstift LT B van 2,4 mm) dat compatibel is met de soldeerstations Weller WD, WR en WS en WSD, en de 120 W-versie WTSF 120 die compatibel is met de soldeerstations WR, WD en WSD.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.