RS Components introduceert geavanceerde producten met ondersteuning voor nieuwste ARM mbed IoT Device Platform

Nieuw ARM mbed OS combineert netwerkmogelijkheden, stroombeheer en beveiliging; Freescale Freedom-K64F-board draait op mbed OS en nieuwe mbed Thread-stack.

Brussel, België, 20 Januari 2016:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, verbreedt zijn ARM® mbed™-assortiment met de nieuwste mbed-innovaties, die zich richten op beveiligingsbewuste ontwerpprojecten met netwerkverbindingen en een laag vermogen. mbed OS pakt belangrijke uitdagingen aan rondom het ontwikkelen van applicaties voor het Internet of Things (IoT), en het Freescale Freedom-K64F-platform is een van de eerste boards in de branche die naadloze ondersteuning biedt voor mbed OS.

mbed OS, dat nu gratis kan worden gedownload vanaf mbed.com/technology/os, geeft ontwikkelaars de middelen in handen om de complexiteit van IoT-ontwikkelingen op grote schaal aan te gaan. Met mbed OS kunnen ontwikkelaars profiteren van platformprincipes die met succes zijn gebruikt bij het ontwikkelen van applicaties voor web 2.0 en smartphones. Dit zijn onder meer vooraf geïntegreerde IP-beveiliging en netwerkverbindingen en -interfaces met ondersteuning voor belangrijke standaarden als Bluetooth® Smart, Wi-Fi, draadloze Thread-meshnetwerken op laag vermogen, 6LowPAN en GSM. Daarnaast zorgen verbeteringen aan het mbed IoT Device Platform en de ondersteuning voor energie-efficiënte drivers ervoor dat ontwikkelaars apparaten kunnen ontwerpen die langer meegaan met een beperkte energiebron, zoals een knoopcelbatterij.

Het Freescale Freedom-K64F-platform is een van de eerste developmentboards die mbed OS-ontwikkeling toegankelijk maakt voor engineers. mbed OS en de mbed Thread-netwerkstack, die ideaal is voor smart home-toepassingen, draaien op de on-board-microcontroller Kinetis K64F. Het board bevat ook een MEMS-versnellingsmeter en -magnetometer met een volledig e-compass, een microSD-kaartlezer en een ethernetpoort. De vormfactor is ook compatibel met het Arduino R3-board, waardoor er eenvoudige toegang is tot een groot aantal shields voor extra functies, zoals 2,4 GHz-radio, RFID of mobiele verbindingen.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.