Wereldwijde marketingovereenkomst met Infineon Technologies geeft aanbod halfgeleiders bij RS Components nieuwe boost

Nu overal toegang tot een groot aantal producten en technologieën van wereldwijd toonaangevende halfgeleiderleverancier

Haarlem, België, 12 Januari 2016:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, laat vandaag weten dat het een wereldwijde marketingovereenkomst heeft gesloten met Infineon Technologies. De overeenkomst bouwt voort op de bestaande relatie tussen RS en Infineon, en maakt het klanten over de hele wereld mogelijk om een groot aantal Infineon- en International Rectifier-producten rechtstreeks te bestellen bij RS.

RS heeft een groot assortiment elektronische componenten van Infineon en International Rectifier op voorraad. Denk hierbij aan discrete halfgeleiderapparatuur, zoals bipolaire transistoren, MOSFET's, en IGBT's. Maar ook diodes met hoog vermogen, stroomregelaars, lage-uitvals-spanningsregelaars, intelligente stroomschakelaars en IC's voor de aandrijving van motoren, en nog veel meer.

"RS is een betrouwbare wereldwijde distributeur van elektronische componenten, met uitstekende eCommerce-mogelijkheden en een logistiek van wereldklasse", aldus Andreas Forstner, Head of Online Sales bij Infineon Technologies. "Deze nieuwe samenwerking zorgt ervoor dat technici, ontwikkelaars en producenten over de hele wereld, in allerlei soorten bedrijven, toegang krijgen tot ons groeiende aanbod aan producten en technologieën."

"Infineon is een toonaangevende en betrouwbare leverancier van halfgeleiderproducten en -technologieën in meerdere branches", aldus Jon Boxall, Global Head of semiconductors bij RS Components. "Deze wereldwijde overeenkomst zorgt ervoor dat het uitgebreide portfolio van Infineon snel toegankelijk kan worden gemaakt voor ontwikkelaars via onze magazijnen en RS Online."

Op de foto: (v.l.n.r.) Joerg Wagner, Senior Director, Mass Market Global, Infineon Technologies; Jon Boxall, Global Head of Semiconductors, RS Components; Andreas Forstner, Head of Online Sales, Infineon Technologies.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.