71 mm hoge solid-state-relais van RS Components vergroten kanaalcapaciteit in toepassingen met beperkte ruimte

Slanke behuizing maakt identificatie tot 24 tekens mogelijk en helpt zo bij een veilige en accurate bekabeling

Haarlem, België, 7 Januari 2016:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft een nieuwe serie met kleine solid-state-relais (SSR's) van het eigen merk gepresenteerd waarmee kleine panelen of kasten ruimte kunnen bieden aan een groot aantal kanalen.

De SSR's van het RS-merk hebben met 71 mm het kleinste profiel in de branche. Daarmee zijn ze ideaal voor toepassingen die isolatie nodig hebben tussen een PLC en veldbedrading, maar te maken hebben met een zeer beperkte behuizingshoogte. De footprint van 6,2 mm wordt gedeeld met andere mechanische miniatuurrelais. Dit zorgt voor een betere flexibiliteit en maakt het eenvoudiger om uitdagingen op het gebied van paneeldesign op te lossen.

Behalve de fysieke voordelen hebben de relaisbehuizingen ook ruimte voor identificatielabels van maximaal 24 tekens. De duidelijke terminalmarkeringen dragen ook bij aan een nauwkeurige installatie en een accuraat onderhoud. De aansluitingen kunnen worden vastgeduwd of vastgeschroefd, wat ontwerpers in staat stelt om in te spelen op de behoeften van diverse markten over de hele wereld. Daarnaast hebben alle modellen ook een geïntegreerde testsocket.

De nieuwe SSR's combineren de superieure betrouwbaarheid van solid-state-technologie met een interne perspasconstructie die de robuustheid nog verder vergroot. Ze zijn verwerkt in brandvertragende behuizingen die voldoen aan UL 94-V0 en aan de transportstandaard NFF I2/F2, zijn geschikt voor het industriële temperatuurbereik van -40 tot 85°C en hebben het CE-, UL-, CSA- en GL-keurmerk.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.