Nu exclusief bij RS Components: starterkit met zelfvoorzienende schakelaars van Cherry

Met de starterkit en de veelzijdige reeks draadloze schakelaars van Cherry, kunt u flexibel en eenvoudig uw installatie creëren of uitbreiden.

Brussel, België, 16 Juli 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, maakt het ontwikkelen van toepassingen voor het opwekken van energie sneller en eenvoudiger, met de nieuwe draadloze evaluatieset en de modulaire micro- en tuimelschakelaars van Cherry.

De AFIK-1002-starterkit, bevat alle benodigdheden om snel draadloze verbindingen op te zetten met zelfvoorzienende schakelaars en om belangrijke parameters te testen in zelfgebouwde toepassingen, zoals de sterkte en het bereik van signalen. De doos bevat een energie-opwekkende generator, een microschakelaar, een tuimelschakelaar, een ontvanger met een antennebus en een USB-kabel. Een handleiding is ook inbegrepen. Bovendien zijn alle onderdelen los verkrijgbaar bij RS, zodat klanten hun eigen draadloze schakeling kunnen maken.

"Met deze uitgebreide starterkit van het internationaal toonaangevende merk Cherry versterken wij onze ondersteuning voor sectoren die in opkomst zijn, zoals het Internet of Things (IoT) , aldus Kevin McCormack, Global Head IP&E bij RS Components."RS heeft de eerste 12 maanden het exclusieve distributierecht voor deze kit. Dat biedt een aantrekkelijke mogelijkheid om een intensieve band op te bouwen met ontwikkelaars die nu beginnen aan nieuwe ontwerpen."

"RS heeft een groot klantenbestand dat nauw aansluit bij onze doelgroep. Het zijn in de meeste gevallen technici die een gebruiksvriendelijk en volledig onafhankelijk systeem nodig hebben voor bedieningen op afstand", aldus Mark Mills, European Distribution Manager bij Cherry. "Met onze exclusieve overeenkomst stimuleren we de verkoop en een intensieve band met nieuwe klanten."

Er zijn ook losse zelfvoorzienende micro- en tuimelschakelaars van 868 MHz en een losse ontvangermodule van 868 MHz verkrijgbaar. De schakelaars werken met lage vermogens, doorgaans 10 tot 14 dBm en geven tot 100 kbit/s door. Elke schakelaar heeft een unieke 32 bits-identificatie, zodat het mogelijk is om meerdere schakelaars te koppelen aan één ontvanger, of één schakelaar aan meerdere ontvangers.

Bij gebruik versturen de schakelaars maximaal drie telegrammen met energie die is opgewekt door de handmatige omzetting. Er is geen batterij of voeding nodig. Zo gaat de schakelaar een leven lang mee en is hij tot een miljoen keer te bedienen, zonder dat er onderhoud nodig is.

De ontvanger is verkrijgbaar als board of als complete module. Via meerdere uitgangen, zoals een TTL-uitgang, een laagspanningsrelais en een RS-232- en een RS-485-bus, is hij eenvoudig aan te sluiten op meerdere soorten apparatuur.

Daarnaast is de centrale energie-opwekkende RF-generator, met of zonder RF-elektronica, in elke schakelaar los verkrijgbaar als module om zelfvoorzienende draadloze communicatie in te bouwen in andere soorten schakelaars.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.