RS Components vergroot voorraad best verkopende Alpha Wire-producten

Om klanten de beste winkelervaring en de snelste levering te blijven bieden optimaliseert RS, in samenwerking met grote leveranciers, het voorraadbeheer

Brussel, België, 2 Juli 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft de voorraden van de meest populaire Alpha Wire-producten verder uitgebreid. Dit is onderdeel van een strategisch initiatief om zo populaire producten altijd beschikbaar te hebben voor onmiddellijke verzending en levering op de volgende dag.

In totaal heeft RS ruim 3.000 producten van de toonaangevende kabelfabrikant Alpha Wire op voorraad. Dit is het grootste aantal van alle Alpha Wire-distributeurs. Daarnaast heeft RS heeft nu een intelligent, proactief programma opgezet met optimale ondersteuning voor de best verkopende Alpha Wire-producten, tegen de scherpste prijs.

"Bij RS zijn we er trots op dat we de kortste doorlooptijden in de branche hebben. De sleutel voor succes is het juiste voorraadbeheer", aldus Valerie Ramon, Global Head, Electrical, Test and Measurement bij RS Components."We hebben onlangs onze werkwijze bij onze grote partners aangepast en maken nog beter gebruik van de nieuwste IT. We hebben meer geïnvesteerd in de belangrijkste producten om onze service aan klanten nog verder te verbeteren."

"Dit nieuwe initiatief laat goed zien hoeveel intelligentie en energie RS in onze samenwerking steekt. Het gaat ongetwijfeld leiden tot een geweldige ervaring voor klanten en voor nog meer omzet", aldus Emmanuel Deboval, Director EMEA bij Alpha Wire.

Het Alpha Wire-assortiment bij RS bevat een groot aantal algemene, data-, stroom- en netwerkkabels, aansluitkabels en accessoires zoals krimpkousen, gevlochten beschermkousen en kopertape. Productreeksen als EcoGen™, Xtra-Guard® Industrial Series en Alpha Essentials bieden een ruime keuze uit onder meer lichtgewicht kabels, veiligheidskabels, robuuste kabels, zoals meervoudig geleidende kabels voor aandrijvingen en besturingen, algemene communicatie- en controlekabels en gootkabels.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.