Nieuwe, stijlvolle drukknoppen en schakelaars bij RS Components, verfraaien bedieningspanelen

De nieuwe modulaire Siemens SIRIUS ACT-reeks in vier moderne designs is veelzijdig, eenvoudig te installeren en robuust dankzij de IP69K-afdichting

Brussel, België, 25 Juni 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft de nieuwe SIRIUS ACT-drukknoppen en -schakelaars van Siemens gelanceerd.

De reeks omvat verhoogde indicatoren van 22 mm en verlichte of niet-verlichte drukknoppen. Dankzij het modulaire design en de keuze uit rode, oranje, gele, groene, witte of blauwe led’s zijn ze inzetbaar als schakelaar, indicator of controlelampje.

De drukknoppen zijn snel en efficiënt te installeren door de zelf vergrendelende actuator in een groefvrij gefreesd gat in het paneel te steken en de voet vast te zetten. De houder heeft een ingebouwde draaibeveiliging en kan overweg met stapelbare contactblokken. Deze maken het bedraden eenvoudiger en bieden de keuze uit Normally-Open (NO) of Normally-Closed (NC) contacten en uit schroef-, veer- of soldeeraansluitingen.

Door de zeer hoge schakelbetrouwbaarheid, zelfs bij kleine spanningen en stroomsterkten als 6 V / 1 mA, zijn de SIRIUS ACT-drukknoppen en -schakelaars net zo geschikt voor elektronische systemen als voor traditionele bedieningen. Er is directe communicatie met een controller mogelijk via AS-Interface, IO-Link of PROFINET. Op deze manier wordt bekabelen eenvoudiger, efficienter en minder complex. De contactblokken en ledmodules voldoen allemaal aan de EN 50013-standaard voor laagspanningsschakelingen en -bedieningen.

Een ander belangrijk voordeel van de nieuwe SIRIUS ACT-serie is dat hij zeer robuust is. Behalve een led-levensduur van 100.000 uur en een mechanische levensduur van 10 miljoen schakelhandelingen, hebben producten in deze serie ook een zeer hoge beschermingsgraad van IP69K. Dit betekent dat ze kunnen worden gebruikt in apparatuur die wordt schoongemaakt met een hogedrukstraal of die wordt blootgesteld aan olie, bijtende oplossingen of grote hoeveelheden stof.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.