Nu verkrijgbaar bij RS Components: de nieuwe SIMATIC S7-1200-CPU's met nieuwste firmware 4.1

Firmwareversie 4.1 maakt populaire PLC-platform sneller, flexibeler en failsafe-ready

Brussel, België, 22 Juni 2015:

- RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, biedt vanaf nu de nieuwste modellen aan in de populaire Siemens SIMATIC S7-1200-CPU-serie, met de nieuwe firmwareversie 4.1 die zorgt voor betere prestaties, extra functies en ondersteuning voor de aankomende failsafe-CPU's.

De nieuwe firmware verbetert de instructieverwerking, zodat PLC-programma's sneller worden uitgevoerd. Het grotere werkgeheugen maakt extra middelen beschikbaar voor programma- en gebruikersgegevens.

Nieuwe eigenschappen zijn onder andere verbeterde bewegingsfuncties, zoals positieregeling en ondersteuning voor analoge of PROFIdrive-aandrijvingen. Een PID-controleblok maakt temperatuurcontrole mogelijk in verwarmings- of koelsystemen, evenals intervalmetingen via hogesnelheidstellers. Daarnaast maakt een ingebouwde webserver flexibele toegang mogelijk via het IP-adres. Ook is er een dynamische kopieerbeveiliging aanwezig met ondersteuning voor een gedeeld I-Device die het aansluiten van meerdere controllers en een snelle data-uitwisseling mogelijk maakt. Een verbeterde configuratie-afhandeling waarmee modules kunnen worden gespecificeerd en losgekoppeld  kunnen blijven, zorgt ervoor dat er geen alarmen afgaan.

De nieuwe firmware biedt ook ondersteuning voor de aankomende failsafe-S7-1200-CPU's en signaalmodules (SM) bij het implementeren van veiligheidstoepassingen.

De nieuwste S7-1200-CPU's met firmwareversie 4.1 zijn nu verkrijgbaar bij RS Components en worden aanbevolen voor nieuwe designs. Er zijn 13 artikelnummers, die veelzijdige configuraties mogelijk maken van analoge en digitale 24 V-inputs en -outputs. Firmwareversie 4.1 is ook te downloaden voor bestaande S7-1200-CPU's.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.