RS Components voegt meest productieve 8-bit microcontrollers toe aan het assortiment

Busy Bee-, Sleepy Bee- en Universal Bee- zijn geschikt voor extreme stroom-, ruimte- en kostenbesparingen

Brussel, België, 18 Juni 2015:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, ondersteunt nu alle drie de Silicon Labs EFM8-microcontrollerseries op basis van de 8 bits-kern 8051. Deze series bevatten een ruime selectie apparaten die geschikt zijn voor gerichte, energiebewuste en ruimtebesparende toepassingen. Er zijn ook voordelige ontwikkelingskits op voorraad voor elk apparaat.

EFM8 Sleepy Bee-apparaten zijn energiezuinig, hebben een coresnelheid tot 25 MHz en bieden meerdere modi voor energiebeheer. De slaapstand is met 50 nA één van de zuinigste van alle microcontrollers en de actieve stroom van 150 µA/MHz zorgt voor zuinigheid in elke toepassing met batterijen. De randapparatuur is echter erg krachtig, 14 capacitieve sensorkanalen, 12 bits ADC, een nauwkeurige oscillator, een laagspanning comparator en spanningsreferentie, vier 16 bits-timers, een UART en ondersteuning voor I²C, SMBus en SPI.

De Busy Bee is een zeer zuinige optie. Er zijn twee series beschikbaar, met keuze uit een CPU-snelheid van 25 of 50 MHz. De apparaten hebben veelzijdige randapparatuur, zoals twee analoge comparatoren, 12/10 bits SAR-ADC, vier 16 bits-timers en I²C, SMBus en SPI.

Voor USB-toepassingen hebben de EFM8 Universal Bee-microcontrollers een kristalloze USB 2.0-controller met een full-speed/low-speed-optie, 1 KB buffergeheugen en clock recovery. Er zijn ook twee UART's en maximaal twee I²C/SMBus-poorten. Universal Bee-apparaten zijn er in twee series, met maximaal 16 of 64 KB on-chip-flash.

Alle EFM8-microcontrollers hebben een primaire crossbar-encoder voor kleine pakketten, door de pin-indelingen zo te beheren dat conflicten worden uitgesloten. De Busy Bee- en Sleepy Bee-microcontrollers worden aangeboden in QFN20-pakketten vanaf slechts 3mm x 3mm, en in handmatig soldeerbare 24 pins-QSOP of 16 pins-SOIC (Busy Bee 2). De Universal Bee worden aangeboden in QFN20-pakketten vanaf 3mm x 3mm, en in handmatig soldeerbare 32 pins-LQFP of 48 pins-TQFP (Universal Bee 2).

 

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.