RS Components levert voordelige en efficiënte X-condensatorbeveiliging met CapZero™-chips van Power Integrations

Geavanceerd systeem voor EMI-filtermanagement helpt bij het voldoen aan veiligheidsstandaarden en doelstellingen voor eco-design

Brussel, België, 18 Juni 2015:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft nu de CapZero™-familie van Power Integrations op voorraad. Dit zijn automatisch ontladende chips die een einde maken aan het energieverlies dat optreedt wanneer er voor het veilig loskoppelen van X-condensatoren van het stroomnet alleen weerstanden worden gebruikt.

X-condensatoren die van lijn tot lijn zijn aangesloten bij de AC-invoer verhinderen dat elektromagnetische interferentie terug het net op gaat. Nieuwe veiligheidsstandaarden, zoals IEC 62368-1, hechten steeds meer waarde aan ontladingscondensatoren als de stroom wordt losgekoppeld, om het risico op elektrische schokken te voorkomen. Een parallelle weerstand is effectief, maar kan 20 mW of meer verspillen, zelfs in stand-by- of uitgeschakelde modus. Hierdoor kan er niet worden voldaan aan standaarden voor eco-design, zoals regels voor externe stroomvoorzieningen en ErP Lot 6.

Een reeks CapZero-chips van Power Integrations blokkeert de stroom op de weerstand als er een AC-stroomvoorziening is. Dit verkleint het vermogensverlies tot minder dan 5 mW. Als de stroom wordt losgekoppeld, laat CapZero de condensator ontladen met een tijdsconstante van minder dan een seconde.

CapZero bespaart niet alleen stroom, maar maakt het ook mogelijk om hogere X-condensatorwaarden te gebruiken om de EMI beter te onderdrukken. Ontwikkelaars kunnen de meest geschikte variant uit de chipfamilie kiezen, met alle mogelijke X-capaciteiten, van onder de 500 nF tot maar liefst 5 µF. Er zijn varianten van 825 en 1000 V beschikbaar, wat flexibiliteit biedt voor diverse piekniveaus.

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.