Nieuw bij RS Components: krachtige en betrouwbare keramische hoogspanningscondensatoren

KEMET HV C0G FT-CAP-serie combineert hoge spanning met flexibele aansluitingen en zeer stabiele C0G-diëlektrica

Brussel, België, 18 Juni 2015:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft de ondersteuning voor hoogspanningsontwerpen vergroot door de nieuwste KEMET HV C0G FT-CAP keramische condensatoren (MLCC's) van 500 V tot 2500 V toe te voegen in een reeks populaire capaciteiten van 30 pF tot 3,3 nF.

KEMET's sterke, maar plooibare FT-CAP Flexible Termination-technologie isoleert de condensator van spanningen op het board, om het apparaat te beschermen tegen interne schade. Deze kan in gebruikelijke MLCC's zorgen voor een lage isolatieweerstand of kortsluiting. Daarnaast zorgen KEMET's geavanceerde C0G-diëlektrica en het gepatenteerde elektrodensysteem van onedel metaal voor topprestaties, een effectieve en uitzonderlijk stabiele capaciteit tot 125°C.

Doordat de KEMET HV C0G FT-CAP-condensatoren ook bij hoge frequenties voor consistente prestaties zorgen, zijn ze ideaal als snubber of filter in bijvoorbeeld geschakelde voedingen en fluorescentielampen. De hoge volume-efficiëntie en de weerstand tegen zware externe omstandigheden, zoals temperatuurcycli, maken deze apparaten een betrouwbare keuze voor de autobranche, de telecommunicatie, de medische sector, defensie, de lucht- en ruimtevaart, halfgeleiders en test- en meetapparatuur.  Behalve apparaten voor commercieel gebruik zijn er ook specifieke apparaten voor de autobranche beschikbaar die voldoen aan de strenge AEC-Q200-eisen van de Automotive Electronics Council.

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.