RS Components breidt USB 3.0-assortiment uit met nieuwe FTDI SuperSpeed Solutions

De nieuwste FT600-USB 3.0-to-FIFO-chips en –evaluatieboards beschikbaar, met flexibele configuraties voor een snellere ontwikkeling van FPGA-toepassingen

Brussel, België, 2 Juni 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, biedt vanaf nu de nieuwste USB 3.0-to-FIFO-systemen van FTDI aan, met onder andere chips en ontwikkelingsboards voor projecten met SuperSpeed-dataoverdrachten.

De FT600Q- en FT601Q USB-to-FIFO-bridgechips maken USB 3.0 SuperSpeed- en USB 2.0 High Speed-dataoverdrachten naar krachtige apparaten mogelijk, zoals multifunctionele printers, videocamera's met hoge snelheden en/of resoluties, medische en industriële beeldvormingsapparaten, fotocamera's, high-definition-schermen, bewakingssystemen en scanners. Dataverzamelingssystemen kunnen de apparaten gebruiken om te profiteren van USB 3.0 als alternatief voor het ethernet, voor grote dataoverdrachten op hoge snelheid.

Ontwikkelaars hebben de keuze tussen de FT600Q, met een 16 bits-FIFO-interface in een 56 pins-QFN-pakket, of de FT601Q met een 32 bits-interface in een 76 pins-QFN. Beide apparaten kunnen tot acht eindpunten hebben en bieden ondersteuning voor een eenvoudige 245-FIFO-interface of een multi-channel-FIFO-modus, voor databurst snelheden van tot wel 3,2 Gbit/s. Andere eigenschappen zijn onder andere configureerbare GPIO's, meerspannings-I/O's van 1,8 V, 2,5 V en 3,3 V en een FIFO-kloksnelheid van 100 MHz of optioneel 66,7 MHz.  Daarnaast zorgen Link Power Management (LPM), wake-up-signalen op afstand en batterijladerdetectie ervoor dat de mobiele batterij zo lang mogelijk meegaat.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.