Persberichten


Nieuwe industriële netwerktechnologie van RS Components helpt bij overgang naar industrie 4.0

Nieuwste INSYS icom-routers en storingsmonitoren maken beveiligde verbindingen mogelijk via LAN, wifi en 3G/4G

Brussel, België, 11 Mei 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft de nieuwste industriële icom-routers en -storingsmonitoren van INSYS toegevoegd aan zijn industriële netwerkassortiment. De vijf nieuwe routers bieden veelzijdige opties om het fabrieksnetwerk te koppelen aan de cloud. De twee storingsmonitoren maken statuscommunicatie mogelijk met modbus/ethernet- en Siemens LOGO!™-apparatuur. Alle apparaten ondersteunen de nieuwste standaarden voor beveiligde netwerken.

De nieuwe techniek is klaar voor indus trie 4.0 met ondersteuning voor hogesnelheidsverbindingen in toepassingen die gaan van fabrieksautomatisering en procescontrole tot slimme gebouwen, energiebeheer, transport en e-mobiliteit.

Er zijn vijf nieuwe routers met bedrading of draadloze cloud-verbindingen en met geïntegreerde beveiligingsfuncties zoals een firewall en VPN via OpenVPN en IPsec. De routers bieden ondersteuning voor het lokaal of op afstand updaten van de firmware en de configuratie, inclusief mogelijkheden voor automatisch dagelijkse updates. De EBW-E100, een LAN-naar-LAN-router, is ideaal om cellen die op afstand toegankelijk zijn los te koppelen van een IT-bedrijfsnetwerk; ook is deze eenvoudig te integreren met een VPN. De EBW-L100-4G/LTE-router is ideaal voor toepassingen waarvoor een mobiel breedbandnetwerk nodig is, zoals videobewaking. De reeks nieuwe EBW-routers bij RS wordt gecompleteerd door de EBW-H100 met een geïntegreerde 3G-modem en door de EBW-WH100 met ondersteuning voor WLAN- en 3G-netwerken.

De nieuwe IMO-1- en IMO-2-storingsmonitoren zijn aan te sluiten op sensoren, meetapparatuur of controllers, en versturen automatisch sms-berichten of e-mails via GPRS als er grenswaarden worden overschreden. De berichten zijn instelbaar en bevatten ook de daadwerkelijk gemeten waarden van digitale en analoge apparaten. De IMO-2 heeft ethernet- en modbus-gateways, terwijl de IMO-1 een extra poort heeft voor verbindingen met Siemens LOGO!™-microcontrollers. IMO-1 biedt ondersteuning voor alle Siemens LOGO!-objecten, zoals I/O's, flags en sleutels.

Er is ook een IMO-1-KIT verkrijgbaar. Dit gemakkelijke en gebruiksklare pakket combineert de IMO-1-storingsmonitor met een antenne met een magnetische voet en een Siemens LOGO!-adapterkabel.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.