Persberichten


RS Components tekent internationale distributieovereenkomst met HellermannTyton voor kabelbeheerproducten

Versterkte samenwerking breidt bestaande overeenkomst uit naar Azië-Pacific en biedt extra investeringen in voorraden en een betere online-ervaring voor klanten

Brussel, België, 7 Mei 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, meldt vandaag dat het een internationale distributieovereenkomst heeft getekend met HellermannTyton, een toonaangevende fabrikant van kabelbeheerproducten voor het aansluiten, vastzetten, identificeren en beschermen van kabels en aangesloten componenten.

De overeenkomst betekent een versterking van de strategische samenwerking tussen de twee bedrijven en breidt de bestaande overeenkomst voor de regio EMEA uit naar markten in de regio Azië-Pacific.

Het RS-assortiment aan kabelaccessoires van HellermannTyton is zeer uitgebreid en bevat onder andere kabelbinders, krimpkousen, industriële markeringen en etiketten, kabelbeschermingssystemen, connectoren en isoleertape. De producten zijn geschikt voor een groot aantal elektronica sectoren en kunnen worden gebruikt in een breed aanbod van test- en meetapparatuur.

Als onderdeel van deze nieuwe overeenkomst zal RS de plannen van HellermannTyton steunen om te groeien via extra investeringen in de voorraden van de best verkopende producten. Klanten die deze producten aanschaffen via de internationale RS-websites, profiteren van eenvoudige online-toegang tot nuttige aanvullende informatie, zoals video's en technische gegevens.

"RS is voor ons in Europa een essentiële distributiepartner. Met deze nieuwe internationale overeenkomst kunnen wij samen nog uitgebreider en grondiger inspelen op de stijgende vraag van klanten naar kabelbeheerproducten. Zodoende kunnen we onze internationale omzet verhogen", aldus Marc Ortman, Market distribution Manager bij HellermannTyton.

"HellermannTyton is een strategische leverancier voor kabelaccessoires, een zeer belangrijke technologie- en productcategorie voor onze klanten", aldus Valerie Ramon, Global Head, Electrical, Test and measurement bij RS Components. "Door onze samenwerking met HellermannTyton uit te breiden tot op internationale schaal, kunnen we allebei in de komende jaren nog verder groeien."

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.