Persberichten


RS Components introduceert Wellers nieuwste alles-in-één-stations voor montage en nabewerking tegen scherpe prijzen

Ruimtebesparende nabewerkingsproducten met slim stroombeheer snijden in inkoopkosten en energieverbruik

Brussel, België, 9 April 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft de WXR 3-serie van alles-in-één-stations voor nabewerkingen toegevoegd aan zijn assortiment. Dé nieuwste toevoegingen aan de WX-productfamilie van Weller.

De WXR 3 is een 600 W-nabewerkingsproduct met drie kanalen. Hij is compatibel met alle WX-tools van Weller, levert uitstekende prestaties en beschikt over een aantal nieuwe, innovatieve functies, zoals traceerbaarheid en testbankcontrole. Deze stations zijn zeer concurrerend geprijsd en nu uit voorraad leverbaar. Vandaag besteld is de volgende werkdag geleverd. De nieuwe WXR 3 is een uitbreiding op het grote aantal Weller-soldeerapparaten dat RS aanbiedt. De combinatie van soldeer-, desoldeer- en heteluchtmogelijkheden zijn bruikbaar voor allerlei toepassingen, zoals laboratorium- of productiewerk.

Er zijn drie verschillende kits beschikbaar die de keuze bieden uit soldeerbouten van 65 W of 120 W, desoldeergereedschap van 120 W voor horizontaal (WXDP) of verticaal gebruik (WXDV) en een WXHAP-heteluchtpen van 200 W. Alle kits, de WXR 3030, WXR 3031 en WXR 3032, hebben een autonome vacuümpomp en een vacuüm pick-up-unit die het mogelijk maakt om componenten nauwkeurig te plaatsen, WX-hulpmiddelen met aansturing via bewegingssensoren, en drie veiligheidssteunen.

Alle drie kits beschikken over een WXR 3-voeding van 600 W, met intelligent stroombeheer dat tegelijkertijd zorgt voor een optimale temperatuur van het gereedschap én voor een zo laag mogelijk energieverbruik, zodat het apparaat zuinig werkt en langer meegaat. De WXR 3 kan ook los worden gekocht, zonder hulpmiddelen of accessoires. Dit is nuttig voor klanten die tegen een zo laag mogelijke prijs willen upgraden en hun bestaande WX-gereedschap van Weller willen aansluiten op de alles-in-één-voeding.

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.