Persberichten


RS Components breidt assortiment 3D-modellering uit met bekroonde SCANIFY®-handheldscanner van Fuel3D

Betaalbaar 3D-scannen in hoge resolutie en kleur

Brussel, 2 April 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft de SCANIFY®-handheldscanner van Fuel3D toegevoegd aan zijn aanbod van betaalbare desktopsystemen voor 3D-digitalisering en 3D-printen. De scanner werd eerder al bekroond met een CES-award.

SCANIFY maakt gebruik van een innovatieve combinatie van stereoscopie en fotometrie en creëert op die manier een nauwkeurig 3D-model op hoge resolutie met 8-bits RGB-kleurgegevens. SCANIFY zorgt voor een nieuwe standaard in de betaalbaarheid van krachtige mobiele 3D-scanners. Hij is snel, veelzijdig en eenvoudig te gebruiken. De gebruiker zet een optisch volgpunt op het scanobject als referentiepunt voor bewegingscorrecties. Vervolgens maakt het apparaat via één druk op de knop (in 0,1 seconde) alle afbeeldingen die nodig zijn om een model te maken.

De scanner exporteert in diverse bestandsformaten, waaronder STL, waar veel 3D-printers gebruik van maken. Zo kunnen gescande voorwerpen snel en eenvoudig worden gerepliceerd. Daarnaast is er ondersteuning voor de OBJ- en PLY-formaten, zodat het mogelijk is om modellen direct te exporteren naar populaire design- of animatiesoftware. Dit biedt vervolgens talloze mogelijkheden voor onder andere designers, kunstenaars, onderwijzend personeel.

RS is een van de eerste distributeurs die SCANIFY op de markt brengt, nadat het in januari is gelanceerd op de CES. Het innovatieve product van fabrikant Fuel3D won eerder dit jaar de CES Best of Innovation Award 2015 in de categorie 3D-Printing & Additive Manufacturing. Fuel3D is een start-up met een degelijke financiering die is opgezet om de technologie, die op de Britse Universiteit van Oxford wordt ontwikkeld, geschikt te maken voor de markt.

SCANIFY is een nieuwe toevoeging aan het snel groeiende assortiment van 3D-scanners, 3D-printers en 3D-printmateriaal van diverse fabrikanten en is nu verkrijgbaar bij RS. Andere voorbeelden zijn de fabrikanten 3D Systems, BeeVeryCreative, MakerBot, RepRapPro en Ultimaker, en de IdeaWerk FDM-printer van het eigen merk.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.