Persberichten


Red Pitaya wint Global New Product Innovation Award 2014 van Frost & Sullivan

Innovatief Red Pitaya-ecosysteem voor test –en meetapparatuur, exclusief verkrijgbaar bij RS Components en Allied Electronics, presteert het beste in de categorie elektronische test- en meetapparatuur

Haarlem, 5 Februari 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, laat weten dat Red Pitaya, het bedrijf achter het baanbrekende en betaalbare open-source-meetinstrument, door Frost & Sullivan is bekroond met de Global New Product Innovation Award 2014 in de categorie elektronische test- en meetapparatuur.

De Growth Partnership Service van Frost & Sullivan wil met onafhankelijk onderzoek succesvolle groeistrategieën van bedrijven op de internationale test- en meetbranche onder de aandacht brengen. Hierbij worden er prijzen uitgereikt in de categorieën groei, innovatie en leiderschap. Na een uitgebreide analyse op basis van de belangrijkste criteria (eigenschappen van nieuwe producten zoals kwaliteit en design, gevolgen voor klanten waaronder de prijs-kwaliteitverhouding, de positionering en het gevoel van beheersbaarheid voor de klant) is Red Pitaya in deze categorie als beste bedrijf naar voren gekomen voor het jaar 2014.

In het onderzoek van Frost & Sullivan staat dat Red Pitaya goed scoort omdat het onder meer multifunctioneel, open-source en herconfigureerbaar is. Red Pitaya is meer dan een product; het is een test- en meetomgeving die bestaat uit een board, de applicatiewinkel ‘Bazaar’ en de broncodebibliotheek ‘Backyard’.
Al deze elementen versterken elkaar en laten de inventiviteit van gebruikers volledig tot uiting komen. Red Pitaya is gebaseerd op een dual-core-system-on-chip (SoC) met een ARM Cortex A9 en een Xilinx Zynq 7010 FPGA. Het heeft een dual-core-processor en FPGA-logica, zodat er hardware en software op kan worden geprogrammeerd. Red Pitaya is toepasbaar op FPGA- en CPU-niveau en kan signalen uit de fysieke wereld verwerken.

Het rapport van Frost & Sullivan concludeert: “Red Pitaya zorgt voor een frisse wind in de test- en meetbranche. De onafhankelijke analyse van Frost & Sullivan laat duidelijk zien dat de meerwaarde van Red Pitaya bestaat uit de open-source- en herconfiguratie aspecten van het platform, door een combinatie van krachtige prestaties en een klein formaat, voor een lagere prijs dan concurrerende systemen. Het hoge algemene prestatieniveau maakt Red Pitaya tot winnaar van de Global New Product Innovation Award 2014 van Frost & Sullivan.”

Het rapport besteedde ook aandacht aan de succesvolle rol die RS en Allied spelen als exclusieve wereldwijde distributeurs van Red Pitaya. Sinds de lancering in mei 2014 is er veel vraag geweest in de VS, Duitsland en Japan. Ook wereldwijd neemt de vraag toe.

Rok Mesar, CEO van Red Pitaya: “De specialistische aard van andere instrumenten op de markt is voor eindgebruikers een uitdaging, ze kunnen deze immers niet gebruiken voor toepassingen die veel verder gaan dan de basisfuncties, en belangrijker: ze kunnen deze instrumenten bij veranderende behoeften niet aanpassen. Red Pitaya is flexibeler, en deze award laat zien dat er behoefte is aan dit soort ecosystemen voor test- en meetapparatuur. Ik zou hierbij ook graag willen vermelden dat de steun van RS en Allied een essentiële bouwsteen is geweest voor het succes van Red Pitaya.”

Ignacio Yanez, Marketingmanager voor elektronische test- en meetapparatuur bij RS Components: “Toen we iets minder dan een jaar geleden de functie van exclusieve Red Pitaya-distributeur op ons namen, hadden we het product al uitgebreid getest en waren we volledig overtuigd van de kwaliteit en van de meerwaarde voor test- en meettechnici. Red Pitaya sluit uitstekend aan op de doelstelling van ons bedrijf, namelijk betaalbare, toegankelijke en innovatieve producten leveren aan onze klanten, wereldwijd. Deze award is een passende erkenning voor het ontwikkelteam van Red Pitaya, en we zijn heel blij dat we deelgenoot mogen zijn van het groeiende commerciële succes.”

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.