Persberichten


Industrieel automatiseringsportfolio RS Components uitgebreid met innovatieve veiligheidsschakelaars voor machines

Nieuwe distributieovereenkomst geeft klanten van RS over de hele wereld toegang tot interlock-schakelaars uit het Verenigd Koninkrijk, waaronder 's werelds grootste aanbod van schakelaars in RVS 316

Haarlem, 29 Januari 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft ruim 160 hoogwaardige veiligheidsschakelaars en accessoires toegevoegd aan zijn automatiserings- en controleportfolio; dit is het gevolg van een handelsovereenkomst met IDEM Safety Switches.

Met deze overeenkomst krijgen klanten van RS toegang tot geavanceerde veiligheidsschakelaars, gemaakt in het Verenigd Koninkrijk, die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding combineren met gepatenteerde eigenschappen die de schakelaars krachtiger en betrouwbaarder maken. Het gaat onder meer om innovatieve nokontwerpen, dubbele afdichtingen en span- en grijpsystemen. Het portfolio van IDEM wordt gebruikt binnen talrijke branches en bevat onder meer schakelaars met ATEX- en IEC Ex-goedkeuring, voor gebruik in gevaarlijke omgevingen, en varianten die voldoen aan de richtlijnen voor hygiënische designs.

Deze selectie producten bevat onder meer 's werelds grootste aanbod aan veiligheidsschakelaars van roestvrij staal 316, met een goede corrosie bestendigheid, elektromagnetische vergrendelingen en contactloze schakelaars voor de bewaking van deuren. Er zijn diverse montagetypes beschikbaar, die aansluiten op de eisen in diverse specifieke branches. De IP69-schakelaars zijn bestendig tegen water en agressieve chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen op hoge temperaturen en onder hoge druk. Ze kunnen worden gebruikt bij de verwerking van voedsel en dranken, farmaceutische toepassingen en met petrochemische omgevingen. De schakelaars zijn ook ideaal voor apparatuur in de autobranche, in faciliteiten met transportbanden, de verpakkingsindustrie en de mijnbouw.


“Door samen te werken met IDEM kunnen we onze ontwerpers, technici, onderhoudsingenieurs en veiligheidsspecialisten interessante nieuwe keuzes bieden”
, aldus Oliver Durose, Senior General manager Category bij RS Components. “Met een toonaangevend design en hoge mate van betrouwbaarheid zorgen deze schakelaars ervoor dat robotsystemen, transportbanden en allerlei soorten machines of automaten in de fabriek altijd foutloos en veilig kunnen functioneren”.

“RS Components is dankzij het internationale bereik in de industrie en de respectabele positie de juiste partner om IDEM vooruit te helpen”, aldus Medi Mohtasham, CEO of IDEM. “IDEM streeft voortdurend naar toonaangevende innovaties en een zo hoog mogelijke kwaliteit en betrouwbaarheid. Door samen te werken met RS kunnen we ons marktaandeel vergroten en optimaal gebruik maken van nieuwe kansen.” 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.