Persberichten


Internationale distributieovereenkomst RS Components met netwerkexpert Weidmuller combineert de kracht van twee industriële marktleiders

Internationale aanwezigheid RS maakt vertrouwde systemen voor stroom, signalen en data beschikbaar voor internationaal klantenbestand van apparaat bouwers, installateurs en onderhoudsmedewerkers

Haarlem, 20 Januari 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft zijn portfolio met hoogwaardige automatiseringsproducten verder verstevigd dankzij een nieuwe handelsovereenkomst met Weidmuller, een specialist in industriële netwerken.

Het portfolio van Weidmuller dat via RS beschikbaar is speelt in op de behoefte aan connectoren voor stroom-, signaal- en dataverbindingen in verschillende industrieën. Bijvoorbeeld de productiesector, de procescontrole, de energiesector, de transportsector en meer. Producten zijn onder meer DIN-gemonteerde relais, versterkers voor signaalconditionering, piekspanningsbeveiligers, I/O-modules op afstand en stroomconnectoren, evenals schakelaars, convertors, connectoren en kabelmateriaal voor industrieel ethernet. Het portfolio omvat ook sensor- en actuatorinterfaces, PCB aansluitklemmen, connectoren voor zware toepassingen en technologieën op apparaat niveau, zoals PCB-klemmen, doorvoerklemmen en behuizingen.

“Onze nieuwe overeenkomst met RS Components betekent voor Weidmuller dat we internationaal nog harder kunnen gaan groeien”, aldus Jaime Jose Obiols, vice president of International Distribution bij Weidmuller. “Ons lange termijnplan is om deze samenwerking verder uit te bouwen en het productaanbod bij RS steeds verder te verdiepen; zo kunnen we nieuwe markten aanboren.”

 Phil Dock, Global Head of product and Supplier management bij RS: “Een dergelijke overeenkomst met een marktleider als
Weidmuller betekent dat we ons aanbod voor onze klanten nog meer verstevigen en dat we internationaal voorop kunnen
blijven lopen op de industriële markt.”

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.