Persberichten


RS Components breidt portfolio uit met innovatieve Electric Paint en Touch Board van nieuwe partnerleverancier Bare Conductive

Nieuwe distributiesamenwerking met Londense design- en technologiestudio voegt nieuwe producten toe aan portfolio

Haarlem, 15 Januari 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, is een nieuwe distributiesamenwerking aangegaan. Naast Electric Paint en het op Arduino gebaseerde Touch Board van de Londense techniekontwikkelaar, is Bare Conductive toegevoegd aan het assortiment. Deze innovatieve producten zijn kosteneffectief en eenvoudig te gebruiken voor professionele ingenieurs en community's van ontwikkelaars.

Electric Paint is elektrisch geleidend, niet-giftig, vrij van oplossingsmiddelen en oplosbaar in water. Het kan worden gebruikt als vloeibare draad, als middel voor koud solderen en zelfs als geleidende kleefstof. Electric Paint is geschikt voor stroomvoedingen met een lage gelijkspanning en kan worden gebruikt als potentiometer. Daarmee is het ideaal voor prototypes, voor het repareren van printplaten en voor het beschilderen van circuits en sensoren op elk oppervlak.

De Touch Board is een microcontrollerboard met een capacitieve touch-chip, een MP3-speler, een SD-kaarthouder, een lipo-acculader en 12 elektroden. De elektroden kunnen rechtstreeks worden aangesloten op geleiders zoals de Electric Paint-pads. Zo kunnen er geluiden worden afgespeeld via de MP3-speler of kunnen er andere functies worden toegevoegd, zoals draadloze communicatie of motorbesturing via een Arduino-uitbreidingsshield.

“Onze nieuwe samenwerking met RS Components is een interessant nieuw hoofdstuk in het verhaal van Bare Conductive. Hiermee kunnen we onze passie verder uitbreiden: onverwachte interactiemogelijkheden met elektronica creëren voor een wereldwijde klantenbasis: zowel commercieel als industrieel”, aldus Matt Johnson, CEO van Bare Conductive.

“De creatieve energie hangt bij Bare Conductive in de lucht en het is geweldig om met dit team te werken”, aldus Ben Lawton, Global Head of Tools & Consumables at RS Components. “Dankzij 'one-stop online shopping', een uiterst snelle logistiek en de interactieve DesignSpark-omgeving voor ontwikkelaars heeft distributie via ons voor onze klanten een duidelijke meerwaarde. We kunnen hen een aantrekkelijk aanbod doen en geven hen een platform waarmee we onze samenwerking kunnen verbreden en in de toekomst nog succesvoller kunnen maken.”

Bezoek voor meer informatie en voor het bestellen van de Electric Paint en de Touch Board onze website: nl.rs-online.com.

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.