Persberichten


Microcontroller PIC32MZ MCU met snelle prestaties en een hoge codedichtheid van Microchip beschikbaar bij RS Components

Nieuwe reeks Embedded Connectivity-microcontrollers levert 330 DMIPS en 3,28 CoreMarks/MHz

Haarlem, 31 Oktober 2014:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, levert per direct de nieuwe PIC32MZ, een reeks Embedded Connectivity-microcontrollers (EC) van 32-bit, geproduceerd door Microchip. De PIC32MZ-reeks bevat 24 verschillende varianten en levert vergeleken met de vorige generatie, de PIC32MX, het drievoudige aan prestaties en het viervoudige aan geheugen. Ook is er een op grote schaal geavanceerde randapparatuur geïntegreerd.

De reeks staat garant voor krachtige prestaties, met 330 DMIPS en 3,28 CoreMarks/MHz, maximaal 2 MB dual-panel-live-update-flashgeheugen, 512 KB RAM en aansluitingen zoals een 10/100-ethernet-MAC-, een snelle USB-MAC/PHY- en een dubbele CAN-poort. Met het interne flashgeheugen zijn er live-updates mogelijk via twee onafhankelijke panelen. Zo kunnen er veilig updates worden uitgevoerd terwijl het systeem op volledige snelheid blijft werken.

De PIC32MZ heeft een codedichtheid die 30% beter is dan die van de concurrentie, evenals een 28-Msample/s-ADC met een van de beste doorvoersnelheden voor 32-bit-MCU's. Daarnaast is er in deze reeks een volledige hardware-crypto-engine geïntegreerd met een toevalsgetalgenerator voor de versleuteling en authenticatie van data met hoge doorvoersnelheden, zoals AES, 3DES, SHA, MD5 en HMAC, en bevat deze serie de eerste SQI-interface op een Microchip-MCU en het hoogste aantal seriële kanalen binnen de PIC32-serie.

Naast interfaces voor snel USB, ethernet en CAN is er ook een ruime set bedrade en draadloze protocolstacks beschikbaar voor toepassingen die Embedded Connectivity nodig hebben. Met het oog op EC-toepassingen waarvoor krachtige graphics nodig zijn biedt de PIC32MZ ondersteuning voor schermen tot aan WQVGA, zonder dat daar externe grafische chips voor nodig zijn. Voor streaming of digitale audiotoepassingen kan er gebruik worden gemaakt van de 159 DSP-instructies, het ruime geheugen en randapparatuur zoals I2S.

De PIC32MZ is de eerste MCU van Microchip die gebruik maakt van de MIPS microAptiv™-kern van Imagination. Deze voegt 159 nieuwe DSP-instructies toe, waardoor DSP-algoritmen met tot wel 75% minder cycli kunnen worden uitgevoerd dan bij de PIC32MX. Deze kern beschikt over een architectuur met microMIPS®-instructiesets. Dit zorgt voor een betere codedichtheid bij nagenoeg maximale snelheden, instructie- en datacaching, en met 200MHz/330 DMIPS is hij bijna drie keer zo krachtig als de PIC32MX.

Om de ontwikkeling van systemen met de PIC32MZ te stimuleren, biedt RS nu ook nieuwe tools aan, zoals een kant-en-klaar startpakket, een multimedia-uitbreidingsboard en een uitgebreid assortiment aan dochterboards voor specifieke toepassingen. De PIC32MZ-serie van Microchip is vanaf nu beschikbaar bij RS Components.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.