Persberichten


Nu bij RS beschikbaar: PanelPilotACE maakt productie van industriële en commerciële displays op maat mogelijk

Compleet hard- en softwarepakket biedt tijd- en geldbesparing met 'drag-and-drop'-ontwerphulpmiddelen

Haarlem, 16 september, 2014 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, introduceert het nieuwe hard- en softwareplatform van Lascar Electronics voor displays. Dit pakket maakt een snelle ontwikkeling mogelijk van volledig op maat gemaakte industriële en commerciële gebruikersinterfaces en paneelmeters. De PanelPilotACE combineert een multifunctioneel kleurentouchscreen met een eenvoudige 'drag-and-drop'-ontwerpsoftware. Dit betekent dat er geen code meer nodig is, iets wat maanden kan schelen in de ontwikkelingstijd, zelfs bij de meest geavanceerde displays.

De software PanelPilotACE Design Studio stelt een aantal bouwstenen ter beschikking waarmee gebruikers eenvoudig elementen kunnen toevoegen aan hun project. Dankzij de ruime keuze uit achtergrondafbeeldingen, tekstelementen, analoge en digitale meters, touchscreen-navigatie-elementen en zelfs complexe logische beweringen kunnen gebruikers snel een geraffineerde interface met meerdere schermen opbouwen, zonder dat daar één regel code voor nodig is.

Eenmaal compleet kunnen de ontwerpen via USB worden geüpload naar de SGD 43-A, de eerste displayhardware die compatibel is met de PanelPilotACE. Deze displays beschikken over meerdere standaarduitgangen en -interfaces, zodat gebruikers de flexibiliteit hebben om touchscreen-navigatie te implementeren, maar bijvoorbeeld ook voor metingen en weergaven van analoge, digitale en bus-invoer of voor de aansturing van uitgaande signalen en alarmen.

PanelPilotACE Design Studio is gratis te downloaden en wordt geleverd met een bibliotheek van vooraf ingestelde elementen, maar gebruikers kunnen ook hun eigen elementen aanmaken of importeren, zodat er veel ruimte is voor creativiteit. Op die manier kunnen de displays op maat worden gemaakt voor vrijwel elke industriële of commerciële toepassing.

De SGD 43-A is bedoeld om aan een paneel te worden gemonteerd, zodat deze eenvoudig kan worden geïntegreerd binnen diverse industriële en productieprocessen. Tevens kan meter net zo makkelijk worden aangepast voor ander commercieel gebruik, bijvoorbeeld als touchscreenbediening voor medische apparatuur, als monitor voor wetenschappelijk onderzoek of zelfs als informatiescherm in musea of andere openbare gebouwen.

De onopvallende displays beschikken over een capacitief touchscreen van 4,3”, heeft een ARM 9-processor en draait op Linux. Het scherm wordt gevoed via USB of via een DC-aansluiting van 5 tot 30 volt. De displays bieden gebruikers een breed scala aan hardware-interfaces, zoals vier bipolaire analoge aansluitingen van 16 bit, acht digitale input/output-pins, twee alarmuitgangen (max. “current-sink” 10 mA) en vier PWM-uitgangen.

Gebruikers kunnen hun software testen op geëmuleerde hardware en vervolgens de ontwerpen snel en eenvoudig uploaden via USB. De PanelPilotACE is nu wereldwijd direct uit voorraad te bestellen bij RS Components.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.