Persberichten


RS Components levert ruimtebesparende modulaire PLC die een schaalbaar en flexibel ontwerp biedt voor kleine automatiseringssystemen

De krachtige Siemens Simatic S7-1200-controllers bieden nauwkeurige controle en gebruiksgemak voor procesautomatisering.

Haarlem, 05 september, 2014 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft aangekondigd dat vanaf oktober 2014 de productie van de populaire Simatic S7-200 Programmable Logic Controller (PLC) van Siemens gestaakt zal worden en volledig zal worden vervangen door de nieuwe generatie Micro-SPS Simatic S7-1200-controller, die aanzienlijke prijs- en prestatievoordelen ten opzichte van het vorige model biedt.

De compacte Simatic S7-1200-controller is ontworpen voor het toenemende belang van flexibiliteit, modulariteit en schaalbaarheid in hardware-ontwerp, en tegelijkertijd krachtige geïntegreerde en eenvoudig te gebruiken functies te bieden. Het product biedt vijf CPU-types met verschillende prestatiespecificaties en een modulair ontwerp dat uitgebreid kan worden met extra in- en uitgangen. Het systeem kan nauwkeurig geschaald worden door het installeren van 'signaalkaarten' op een interface direct op de CPU om een aantal digitale of analoge kanalen toe te voegen, waardoor de benodigde ruimte in de schakelkast verminderd wordt. De in- en uitgangen van de CPU zijn ook ontworpen voor bewegingscontrole zodat flexibiliteit reeds in de basismodule geïntegreerd is. Geïntegreerde technologiefuncties omvatten een regelsysteem met gesloten lus, bewegingscontrole en asbesturing.

De Simatic S7-1200-controller is geconfigureerd met de STEP 7 Basic-ontwerpsoftware in het TIA Portal (Totally Integrated Automation). Dit betekent dat gebruikers toegang hebben tot een gestandaardiseerde, uitgebreide ontwerptool voor logische bewerkingen, HMI en netwerken met een gedeelde editor. De volledig navigatie, alle symbolen en menu's zijn in alle weergaven gestandaardiseerd, wat de software eenvoudig te leren en te gebruiken maakt.

De S7-1200 beschikt over een geïntegreerde Profinet-interface, die standaard is in alle CPU's en ontworpen is als een 2-poorts schakelaarinterface in de grotere modellen, en gedistribueerde architecturen ondersteunt met in- en uitgangen, HMI, schijven en andere Profinet-veldapparatuur. Deze functie is vooral handig als de controller in een netwerksysteem gebruikt wordt of als er meer dan één HMI-apparaat moet worden aangesloten. Er zijn afzonderlijke uitbreidingsmodules voor Profibus-communicatie verkrijgbaar.

Daarnaast ondersteunt een GPRS-module de toegang op afstand vanaf vrijwel elke locatie in een bedrijf. Dit is handig tijdens de onderhoudsdiensten, omdat storingen op afstand verwijderd kunnen worden en onderhoudspersoneel vooraf informatie kan verkrijgen uit verzonden diagnoses, of voorafgaand aan onderhoudswerkzaamheden hardware-onderdelen kan bestellen.

De Siemens Simatic S7-1200-PLC is wereldwijd uit voorraad leverbaar.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com.

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.