Persberichten


RS Components lanceert de kleinste DC-DC-omvormer op de markt van fabrikant Analog Devices

Haarlem, België, 9 Januari 2014:

ADI’s compacte geïsoleerde DC-DC-omvormerchips en -evaluatieborden zijn dé oplossing voor ruimte- en stroombeperking

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, lanceert de kleinste DC-DC-omvormer op de markt, geproduceerd door Analog Devices (ADI), een wereldwijde marktleider op het gebied van krachtige halfgeleiders voor signaalverwerking en een pionier in de digitale isolatortechnologie.

De ADuM5010, ADuM6010, ADuM521x en de ADuM621x maken gebruik van isoPower®, de gepatenteerde technologie van ADI voor geïsoleerde DC-DC-omvormers. Deze technologie zorgt voor een vermogen van 150 mW en neemt tegelijkertijd minder ruimte in dan concurrerende modulaire systemen. De ADuM521x en ADuM621x bevatten ook twee kanalen met iCoupler®, de bekroonde data-isolatietechnologie van ADI, waarmee tot 75 procent ruimte op het bord wordt bespaard ten opzichte van systemen op optocoupler-basis. Met de converters beschikken ontwerpers over een compacte, eenvoudig te implementeren en kosteneffectieve manier om te kunnen voldoen aan eisen op het gebied van geïsoleerde stroom en data. Deze combinatie van grootte en vermogen betekent ook een oplossing voor de groeiende ruimte- en stroombeperkingen waarmee technici te maken hebben bij het ontwerpen van bedieningssystemen, test- en meetapparatuur, stroomvoorzieningen, motoraandrijvingen en andere productie- en bedieningstoepassingen.

Alle nieuwe DC-DC-omvormers bieden gereguleerde, geïsoleerde stroom aan, verstelbaar tussen 3,15 en 5,25 V. De ADuM5010 en de ADuM521x zijn gecertificeerd voor 2,5 kV-rms-isolatie (1 minuut), terwijl de ADuM6010 en de ADuM621x gecertificeerd zijn voor 3,75-kV-rms-isolatie (1 minuut) en tevens voor versterkte isolatie conform VDE 0884-10. Dankzij het gebruik van iCoupler zijn er op de ADuM521x en ADuM621x minder componenten nodig; dit zorgt voor vereenvoudiging en verbetering van de snelheid, de betrouwbaarheid en de efficiëntie van het ontwerp, doordat optocouplers niet langer nodig zijn.

Alle geïsoleerde DC-DC-omvormers van ADI zijn direct uit voorraad leverbaar bij RS en worden dezelfde dag nog verzonden. De ADUM5xxx-evaluatieborden (EVAL-ADUM5010EBZ en EVAL-ADUM5211EBZ) zijn ook verkrijgbaar op RS Online.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.